Μην χασετε

Τι πρέπει να πίνουμε για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας

Πολλοί είναι οι τρόποι για να παραμείνετε υγιείς και ασφαλείς εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και ένας από αυτούς είναι και ο πιο απλός: να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας.

Το ανοσοποιητικό είναι η άμυνα του οργανισμού και μέσω πολλών οργάνων και συγκεκριμένων κυττάρων και ιστών, παρακολουθεί τα κακά βακτήρια, τους ιούς, τα παράσιτα και άλλους «εισβολείς» και μόλις τους εντοπίσει τους επιτίθεται.

Τα διατροφικά συμπληρώματα τόνωσης του ανοσοποιητικού μπορούν να σας βοηθήσουν αυτή την περίοδο, αν θέλετε όμως πλήρη προστασία, είναι απαραίτητο να ακολουθείτε μια θρεπτική και ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με την κατάλληλη υγιεινή, στο πλαίσιο ενός συνολικά υγιεινού τρόπου ζωής.

Ένας τρόπος για να το πετύχετε, είναι μέσω της κατανάλωσης ποτών που έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι άμεσα ή έμμεσα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας.

Advertisements

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η κακή διατροφή αποτελεί σημαντικό παράγοντα κακής λειτουργίας του ανοσοποιητικού. Τα ποτά που καταναλώνετε πρέπει να περιέχουν θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην πρόληψη ασθενειών και βοηθούν στην ανάρρωση από αυτές. Τέτοια είναι οι πρωτεΐνες, η βιταμίνη Α και η βιταμίνη C.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν τι πρέπει να πίνετε κατά τη διάρκεια της καραντίνας για την τόνωση του ανοσοποιητικού:

Νερό: Είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού αλλά και για το ανοσοποιητικό. Το στόμα και ο λαιμός, για παράδειγμα, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή άμυνας του σώματος, δεν μπορούν όμως να επιτελέσουν το έργο τους χωρίς την κατάλληλη ενυδάτωση.

Advertisements

Πράσινο τσάι: Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που λέγονται πολυφαινόλες, μεταξύ των οποίων οι κατεχίνες που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Χυμός ντομάτας: Είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Advertisements

Smoothies / χυμοί φρούτων: Συνδυάζουν πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά τροφές σε ένα νόστιμο ποτό. Μπορείτε να κάνετε διάφορους συνδυασμούς χρησιμοποιώντας ξηρούς καρπούς, σπόρους, γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, κεφίρ, γιαούρτι), φρούτα και λαχανικά.

onmed.gr

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα