Μην χασετε

Τι ακριβώς είναι η ψαλίδα και πώς μπορείς να την αποτρέψεις

Να γιατί πρέπει να φέρεσαι καλύτερα στα μαλλιά σου το συντομότερο δυνατό!

Η ψαλίδα, όπως τα σπυράκια και οι ρυτίδες, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ομορφιάς. Αν δεν έχεις έναν ιδιωτικό hairstylist που μπορεί να φροντίζει τις ανάγκες των μαλλιών σου ανά πάσα στιγμή, είναι σχεδόν εγγυημένο ότι θα έρθεις αντιμέτωπη με φθαρμένες άκρες στα μαλλιά σου κάποια στιγμή.

“Η ψαλίδα συμβαίνει όταν τα μαλλιά θρυμματίζονται λόγω βλάβης στο κάτω τμήμα της τρίχας”, λέει ο hairstylist Cash Lawless, ο οποίος συνεργάζεται με διασημότητες όπως η Bella Hadid και η Kylie Jenner. Αν δε χρησιμοποιείς θεραπεία, “η ψαλίδα προκαλεί αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι αποκαλούν ‘θραύση’, όταν δηλαδή τα μαλλιά σπάνε σε ένα σημείο που κάνει μια τούφα να φαίνεται αρκετά μικρότερη από το τμήμα των μαλλιών που δεν έχει ψαλίδα”, λέει ο Lawless.

Αλλά το γεγονός ότι η ψαλίδα είναι τόσο συνηθισμένη δε σημαίνει ότι πρέπει να ζήσεις μαζί της. Δες παρακάτω τι μπορείς να κάνεις για να την προλάβεις.

Advertisements

Βούρτσισε πιο έξυπνα, όχι σκληρότερα
Κάτι τόσο απλό όσο το χτένισμα των μαλλιών σου μπορεί να προκαλέσει σχισμές εάν είσαι πολύ επιθετική. “Σταμάτα να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου σαν να κόβεις ξύλο” λέει ο Cash. “Τα μαλλιά είναι εύθραυστα, γι ‘αυτό πρέπει να τα αντιμετωπίζεις απαλά.” Ένα κόλπο για να ξέρεις αν είσαι υπερβολική με τη βούρτσα σου είναι να ακούσεις τον ήχο που κάνει καθώς γλιστράει μέσα από τα μαλλιά σου. Αν είναι σχεδόν αθόρυβο, το κάνεις σωστά. Εάν ακούς έναν έντονο ήχο, το κάνεις επιθετικά.

Εάν το σιωπηλό βούρτσισμα ακούγεται σαν κάτι αδύνατο εξαιτίας των κόμπων, ξεκίνα από το κάτω μέρος των μαλλιών και προχώρησε σιγά-σιγά προς τα πάνω αντί να προσπαθείς να περάσεις τη βούρτσα από τις ρίζες κατευθείαν στις άκρες.

Διάλεξε το χαμηλότερο επίπεδο θερμότητας
Ναι, τα επίπεδα θερμότητας στο πιστολάκι και το σίδερο έχουν σημασία. Όσο υψηλότερη είναι η θερμότητα, τόσο περισσότερη ζημιά θα προκαλέσει. Ο Cash συνιστά να μειώσεις τη θερμότητα και να δεις αν θα γίνει η δουλειά. Αν όχι, μπορείς αργά και σταδιακά να αυξήσεις τη θερμότητα μέχρι να πάρεις τα αποτελέσματα που θέλεις.

Δούλεψε μόνο με καθαρά μαλλιά
“Τα περισσότερα έλαια και η θερμότητα δεν δουλεύουν καλά στα μαλλιά”, λέει ο Cash. “Εάν, για παράδειγμα, αφήσεις το μαλακτικό στα μαλλιά σου ή δεν το ξεπλύνεις, πιο πολύ θα…μαγειρέψεις τα μαλλιά σου αντί να τα φροντίσεις”. Βεβαιώσου ότι έχεις ξεπλύνει σωστά όλα τα προϊόντα προτού αρχίσεις να στυλιζάρεις τα μαλλιά σου.

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα