Μην χασετε

Τα 5 σημάδια του ∈ρωτα «πάνω» σας

Ο ∈ρωτας μας επηρεάζει σωματικά αλλά και ψυχολογικά και τα πέντε αυτά σημάδια είναι η απόδειξη.

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε αν οι άλλοι είναι ∈ρωτευμένοι ή όχι με εμάς. Δεν υπάρχει πιο εύκολο και προφανές πράγμα από το να κατανοήσουμε ότι ήρθε ο ∈ρωτας στη ζωή μας. Και αυτό είναι κάτι που καταδεικνύουν τα επόμενα 5 σημάδια.

Σκέψεις

Είναι απλό. Δε μπορείς να τον-την βγάλεις από το μυαλό σου. Κάνεις πράγματα για να ξεχαστείς. Προσπαθείς μάλιστα να είσαι ακόμα πιο τυπικός-ή στη δουλειά σου αλλά ξέρεις ότι και πάλι το ίδιο σκέφτεσαι. Κάνεις σενάρια όπως «πώς θα ήταν αν βρισκόμασταν εκεί», «πώς θα ήταν αν μέναμε μαζί».

Γενικά όταν είμαστε ∈ρωτευμένοι, είναι κάτι που καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της σκέψης μας μέσα στη μέρα. Και αυτά τα σενάρια που μας προκαλούν λαχτάρα είναι εκείνα που μας ωθούν στο να διεκδικήσουμε τη συντροφικότητα και τη διατήρηση αυτής με έναν άνθρωπο. Θα έχεις παρατηρήσει άλλωστε ότι σε παίρνει τηλέφωνο και αναρωτιέσαι πώς έγινε την ώρα που τον σκεφτόσουν. Είναι προφανές! Τον έχεις στο μυαλό σου όλη την ώρα.

Advertisements

Διατροφή

Έχει κυριολεκτικά διαταραχθεί ο τρόπος και το πρόγραμμα που τρως. Δεν έχεις ωράρια. Η όρεξή σου για φαγητό είναι σε άμεση σύνδεση και συνάρτηση με το πώς τα πάτε εσείς οι δύο. Αν τσακωθείτε για παράδειγμα, δεν έχεις πολλή όρεξη.

Το στομάχι «κλείνει» ή το αντίθετο επειδή ακριβώς αγχώνεσαι και στεναχωριέσαι. Αν πάλι τα πάτε περίφημα, είστε μαζί, περνάτε τέλεια έχεις μία τάση να τρως συνέχεια. Όταν νιώθεις καλά είναι προφανές ότι θα έχει θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο στη διάθεση για φαγητό.

Ύπνος

Ξεκάθαρα έχεις διαταραγμένο ύπνο. Είτε γιατί ανυπομονείς να περάσουν οι ώρες και να τον συναντήσεις την επόμενη ώρα. Είτε γιατί τον σκέφτεσαι και αυτό επηρεάζει άμεσα το πόσο σύντομα και για πόση ώρα θα κοιμηθείς. Όταν κοιμάστε μαζί μπορεί να νιώθεις ότι ξεκουράστηκες ακόμη και αν κοιμηθήκατε ελάχιστες ώρες.

Επειδή προφανώς περάσατε καλά και αυτό επηρεάζει και τη γενικότερή σου αντιμετώπιση ακόμα και σε αυτό το θέμα. Ξέρεις ότι είσαι ∈ρωτευμένος-η όταν έχεις αυπνία και δεν κοιμάσαι καλά, γιατί σου λείπει, έχετε τσακωθεί, προσμένεις να τον δεις. Σε όλα αυτά λοιπόν πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει το άτομο που μας ενδιαφέρει.

Διάθεση

Κατά γενική ομολογία η διάθεσή σου είναι το πρώτο πράγμα που βλέπεις να αλλάζει. Το παρατηρούν ακόμα και τα άτομα που είναι γύρω σου. Σε βλέπουν πιο δραστήριο-α, ότι χαίρεσαι και γελάς πιο εύκολα. Εκτιμάς τα πιο απλά πράγματα περισσότερο επειδή ξαφνικά νιώθεις πως απέκτησαν όλα «χρώμα».

Advertisements

Γενικά αντιλαμβάνεσαι τα πάντα σε περισσότερο βάθος και με περισσότερο νόημα με αποτέλεσμα αυτό να επιδρά σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς σου. Το ότι θα πέσει η διάθεσή σου αρκετά και θα στεναχωρηθείς πολύ μετά από έναν τσακωμό και λοιπά είναι λογικό. Το άτομο αυτό σημαίνει τόσα πολλά για εσένα με αποτέλεσμα να έχει την προτεραιότητά του μέσα στα συναισθήματά σου.

Νιώθεις άλλος άνθρωπος

Επειδή ο ∈ρωτας στην ουσία είναι μία νευροχημική κατάσταση που εκκρίνονται πολλές ορμόνες. Ταυτόχρονα τα πάντα μοιάζουν αλλιώτικα. Δε σε βλέπεις όπως συνήθιζες να βλέπεις τον εαυτό σου. Ξαφνικά νιώθεις πιο ωραία με εσένα. Περπατάς με περισσότερη αυτοπεποίθηση και διάθεση. Έχεις την αίσθηση ότι μπορείς να πετύχεις ό,τι θέλεις.

Αυτό που παρατηρείται όταν είμαστε ∈ρωτευμένοι, είναι ότι δε μας αναγνωρίζουμε. Νιώθουμε σαν τρίτοι παρατηρητές του εαυτού μας με αποτέλεσμα να περνάμε μία εντελώς καινούργια φάση στη ζωή μας. Για αυτό άλλωστε όταν χωρίζουμε αυτό το «κομμάτι» του εαυτού μας «χάνεται» και εμείς περνάμε θλίψη. Το θέμα είναι να βιώνουμε τον ∈ρωτα με χαρά, καλή διάθεση και χωρίς φόβο.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα