Μην χασετε

Τα 4 πιο σημαντικά συμπτώματα υπερφαγίας που πρέπει να γνωρίζετε

Η υπερφαγία είναι η υπερβολική κατανάλωση τροφής, που προκύπτει είτε λόγω αυξημένης όρεξης, είτε λόγω υπερβολικής πείνας.

To άτομο καταναλώνει γρήγορα μεγάλες ποσότητες τροφής, μέχρι να νιώσει δυσφορία, ενώ μετά την ολοκλήρωση του υπερφαγικού επεισοδίου νιώθει ενοχές.

Είναι μια κατάσταση που έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη, υπέρτασης, βουλιμία, έμφραγμα του μυοκαρδίου, ακόμα και καρκίνο.

Το αργό μάσημα του φαγητού, ο υπολογισμός της μερίδας, το πρωινό και η αυξημένη πρόσληψη νερού, είναι ορισμένοι έξυπνοι τρόποι, που θα σας βοηθήσουν στην πρόληψη της υπερφαγίας.

Advertisements

 

 

Δείτε παρακάτω 4 συμπτώματα υπερφαγίας που πρέπει να γνωρίζετε.

Advertisements
  1. Εάν ακολουθείτε μια διατροφή εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά, είναι πιθανό να πεινάτε συνεχώς και να αναζητάτε τροφές πλούσιες σε λιπαρά.

2.  Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό «Physiology & Behavior» ο εθισμός στο φαγητό, μπορεί να έχει ψυχολογικά αίτια και να προκύπτει από την βαθύτερη ανάγκη του ατόμου να νιώσει ευχαρίστηση μέσω του φαγητού.

3.  Οι επεξεργασμένες τροφές, οι οποίες είναι πλούσιες σε τρανς λιπαρά δεν παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για την παραγωγή και την ισορροπία των ορμονών που ρυθμίζουν την όρεξη.

4.  Η κορτιζόλη είναι μια στεροειδής ορμόνη, η οποία εκκρίνεται από τα επινεφρίδια και μεταξύ άλλων διεγείρει την όρεξη. Το χρόνιο άγχος και το στρες είναι από τους παράγοντες που προκαλούν την αύξησή της και σας οδηγούν στο να τρώτε παραπάνω από όσο έχετε πραγματικά ανάγκη.

 

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα