Μην χασετε

Τα σημάδια που δείχνουν ότι βαριέται στη σχέση σας

Μήπως έχει έρθει η ώρα να αναζωογονηθεί η σχέση σου;

Δυστυχώς, κάθε σχέση αντιμετωπίζει κάποια στιγμή διάφορα προβλήματα και απειλές, με πιο συχνή από αυτές τη ρουτίνα. Αν λοιπόν τελευταία νιώθεις πως κάθε στιγμή που περνάς με το σύντροφο σου είναι “μια από τα ίδια” τότε πρέπει να προσέξεις. Η στασιμότητα δεν είναι απαραίτητα κακή, αλλά όταν μετατρέπεται σε ανία, τα πράγματα αλλάζουν.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις για να αναζωογονήσεις τη σχέση σου. Οι εξπέρ των σχέσεων Demetrius Figueroa και Grace Lee αναλύουν παρακάτω πώς θα αναγνωρίσεις πέντε βασικά ‘συμπτώματα’ της ανίας στον σύντροφό σου.

Έχει χαθεί ο ενθουσιασμός

Advertisements

Αν ο σύντροφός σου έδειχνε πάντα ενθουσιασμένος για να κάνετε πράγματα μαζί και πλέον έχει μια χλιαρή στάση απέναντι σου, καλό θα είναι να ρίξεις μια πιο προσεκτική ματιά στη σχέση σας. «Όταν ο σύντροφός σου αρχίζει να βαριέται τη σχέση σας, ακόμα και τα πιο συναρπαστικά πράγματα που κάνατε μαζί θα μοιάζουν ανιαρά» λέει ο Figueroa.

Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για νέες εμπειρίες

Αναρωτήσου πόσο συχνά δοκιμάζετε πλέον νέα πράγματα μαζί. «Αν ο σύντροφός σου ήταν κάποτε ανοιχτός στο να βιώνετε μαζί νέες εμπειρίες κάθε είδους και πλέον δείχνουν να προτιμούν τα ίδια και τα ίδια, είναι σημάδι πως έχουν αρχίσει να βαριούνται τη σχέση. Ακούγεται οξύμωρο, αλλά ακόμα και το να κάνεις κάτι για πρώτη φορά μοιάζει ρουτίνα όταν έχεις βαρεθεί μια σχέση».

Περνάτε λιγότερο χρόνο μαζί

Μήπως εκείνος όλο και πιο συχνά αποφεύγει να περνάτε χρόνο μαζί; Αυτό σημαίνει πως θα προτιμούσε να είναι κάπου αλλού και όχι δίπλα σου. «Αν ο σύντροφός σου περνά λιγότερο χρόνο μαζί σου επειδή προτιμά περισσότερο χρόνο με τους φίλους του ή είναι απλά “απασχολημένος” ή ακόμα κι αν είναι λιγότερο “παρών” όταν είστε μαζί, τότε η ανία ίσως είναι η αιτία» λέει η Lee.

Advertisements

Δεν σου κάνει πια ερωτήσεις

Όταν μια σχέση είναι καινούργια, τα πάντα μοιάζουν συναρπαστικά και φρέσκα. Φυσικά αυτό κάποτε καταλαγιάζει όμως ακόμα και με το πέρασμα του χρόνου θα πρέπει να υπάρχει κάποια περιέργεια να μάθεις για τη ζωή του άλλου, ακόμα κι αν αφορά μονάχα το πώς πέρασε τη μέρα του. “Αν σταματήσει να ρωτάει για τη μέρα σου, ίσως σημαίνει πως βαριέται να ακούσει την απάντηση. Όταν κάποιος σταματήσει τις ερωτήσεις είναι γιατί έχει χάσει τον ενθουσιασμό του για τις απαντήσεις που έχεις να δώσεις” εξηγεί ο Figueroa.

Ασχολείται με το κινητό του όταν είστε μαζί

Όλοι ασχολούμαστε με το κινητό μας, ενώ είμαστε με παρέα ή με τον σύντροφό μας. Αν όμως παρατηρείς πως αυτό συμβαίνει συνέχεια τότε ίσως συμβαίνει επειδή βαριέται. «Μπορεί να είστε στον ίδιο χώρο αλλά είναι στα social media, φοράει ακουστικά ή κάνει οτιδήποτε άλλο μόνος του αντί να επικοινωνήσει μαζί σου. Ο χρόνος που περνάει καθένας μόνος του είναι σαφώς πολύτιμος όμως το ίδιο είναι και ο ποιοτικός χρόνος με τον σύντροφο σου».

Τι μπορείς να κάνεις εσύ γι’αυτό; 

Το πρώτο βήμα είναι να κάνεις μία ανοιχτή κουβέντα με τον σύντροφό σου, χωρίς κατηγόριες και επιθετικότητα. Για κάποιους ανθρώπους η απάντηση είναι το σπάσιμο της ρουτίνας ενώ για κάποιους άλλους είναι το να γίνει ο σύντροφός τους πιο αυθόρμητος.

Μερικές φορές οι πιο μικρές χειρονομίες κάνουν τη διαφορά. Σε κάθε περίπτωση, η ανία όπως και οτιδήποτε άλλο αφορά μια σχέση, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και από τους δύο συντρόφους, σαν ζευγάρι, οπότε αν διαπιστώσεις πως μόνο εσύ δουλεύεις προς την επιθυμητή κατεύθυνση, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να επανεξετάσεις το μέλλον της σχέσης σου.

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα