Μην χασετε

Σούπα πατάτας με τυρί και μπέικον: Μια γευστικότατη συνταγή που ξεχωρίζει από τις άλλες σούπες

Αυτή η σούπα θυμίζει περισσότερο την αγαπημένη σου διατροφική ατασθαλία στην πιο κρεμώδη εκδοχή της.

Συστατικά

  • 12 φέτες μπέικον
  • 2/3 του φλιτζανιού μαργαρίνη
  • 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 7 φλιτζάνια γάλα
  • 4 μεγάλες βραστές πατάτες χωρίς φλούδα, κομμένες σε κυβάκια
  • 4 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 1/4 φλιτζάνια λιωμένο κίτρινο τυρί
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, κόβεις τις φέτες μπέικον σε μικρά κομμάτια. Τα σοτάρεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Σε ένα πήλινο σκεύος, λιώνεις το τυρί στο φούρνο.
  • Παράλληλα, σε μία μικρή κατσαρόλα βράζεις τις ξεφλουδισμένες πατάτες.
  • Σε ένα μεγάλο σκεύος, ρίχνεις το αλεύρι. Ανακατεύοντας πολύ προσεκτικά, προσθέτοντας σιγά – σιγά το γάλα. Συνεχίζεις το ανακάτεμα. Προσθέτεις τις βρασμένες πατάτες και τα κρεμμύδια. Ανακατεύεις πάρα πολύ, για να δημιουργηθεί ένα μείγμα.
  • Τοποθετείς το μείγμα σε μία κατσαρόλα και από εκεί στο μάτι, ώστε να πάρει μία βράση.
  • Αφού προσθέσεις το μπέικον, την κρέμα γάλακτος, το λιωμένο τυρί, το αλάτι και το πιπέρι, βράζεις για 10 λεπτά ακόμη.

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα