Μην χασετε

Πώς να κρατήσεις τα νύχια σου υγιή και δυνατά!

Παρατηρούμε συχνά ότι τα νύχια μας είναι εύθραυστα και σπάνε εύκολα. Καθόλου παράξενο, καθώς τα χέρια μας είναι τα βασικά εργαλεία της καθημερινότητάς μας και τα χρησιμοποιούμε για ένα σωρό πράγματα. Πώς όμως θα προστατέψουμε τα νύχια μας, κρατώντας τα υγιή και δυνατά; Άλλωστε, αυτά είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά για ένα κομψό και προσεγμένο λουκ!

Πώς θα θρέψουμε σωστά τα νύχια μας!

1. Κάνε σωστή διατροφή

Να δω πόσες φορές θα πούμε ακόμα το πόσο σημαντική είναι η υγιεινή διατροφή! Για τα νύχια συγκεκριμένα, είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Α, C, E, πρωτεΐνες και ασβέστιο. Εναλλακτικά, μπορείς να προμηθευτείς κολλαγόνο σε μορφή συμπληρώματος διατροφής από τα φαρμακεία.

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

2. Κράτα τα ενυδατωμένα

Χρησιμοποίησε κρέμα χεριών και νυχιών, καθώς και ειδικά ενυδατικά λαδάκια για τα πετσάκια. Έτσι θα δυναμώσεις τα νύχια σου, αλλά θα απομακρύνεις τις κίτρινες κηλίδες που οφείλονται στη συχνή εφαρμογή σκούρου βερνικιού χωρίς την κατάλληλη βάση.

Advertisements

3. Μην κάνεις συχνά ημιμόνιμο μανικιούρ

Η διαδικασία του ημιμόνιμου που καλύπτει τα νύχια, τα εκθέτει στις λάμπες LED και τα ταλαιπωρεί με την αφαίρεση του υλικού προφανώς και αποδυναμώνει τα νύχια. Προσπάθησε να βάφεις τα νύχια σου μόνη σου συχνά πυκνά, έτσι ώστε να τους δώσεις χρόνο να θρέψουν.

4. Μην παραλείπεις τη βάση πριν το βερνίκι

Η βάση όχι μόνο προστατεύει το νύχι, αλλά όπως είπαμε εμποδίζει και το κιτρίνισμα του. Άσε που κάνει το χρώμα να φαίνεται πιο λαμπερό και να κρατάει περισσότερο πάνω στο νύχι. Επένδυσε σε μια καλή βάση νυχιών και σε ένα γυαλιστικό top coat, και θα με θυμηθείς!

5. Φόρα γάντια για τις δουλειές του σπιτιού

Ίσως σου φαίνεται λίγο περίεργο, αλλά εν τέλει τα νύχια σου θα σε ευγνωμονούν. Φόρα ειδικά γάντια όσο ασχολείσαι με τις δουλειές του σπιτιού, καθώς εκτίθεσαι σε καθαριστικά, ακαθαρσίες, μαγειρικά υλικά κ.λπ. Θα είναι καλό όχι μόνο για το μανικιούρ και την υγεία των νυχιών σου, αλλά και για τα χέρια σου γενικότερα.

6. Πάρε ένα ειδικό βερνίκι νυχιών

Υπάρχουν διαθέσιμα στα φαρμακεία ειδικά διάφανα βερνίκια που θεραπεύουν τα νύχια και τα δυναμώνουν. Κάνε ένα διάλειμμα από τα συχνά μανικιούρ και πέρνα τα νύχια σου μόνο με αυτό το βερνίκι. Έτσι φαίνονται και περιποιημένα και θεραπεύονται ταυτόχρονα.

7. Χρησιμοποίησε ελαιόλαδο και λεμόνι

Εάν βυθίσεις τα νύχια σου σε ελαιόλαδο για 10-15 λεπτά ημερησίως, θα βρουν τη χαμένη τους υγεία και δύναμη. Αντίστοιχα, αν τρίβεις για 5 λεπτά κάθε μέρα λεμόνι στα νύχια σου, οι κίτρινες κηλίδες θα εξαφανιστούν. Καλύτερα όμως να το αποφύγεις αν έχεις πληγές από τραβηγμένα πετσάκια, γιατί το οξύ θα σε τσούξει.

Advertisements

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

8. Προτίμησε τις χάρτινες λίμες

Οι χάρτινες λίμες είναι πολύ πιο μαλακές από τις μεταλλικές και έτσι δεν καταπονούν τα νύχια και δεν τα κάνουν να ξεφλουδίζουν ή να ραγίζουν. Άσε που δεν υπάρχει περίπτωση να σου τις πάρουν στην ασφάλεια του αεροδρομίου, αν πας για κάποιο ταξίδι!

Όλες μας θέλουμε νύχια περιποιημένα και δυνατά, που αναδεικνύουν τα χέρια μας και κλέβουν την παράσταση. Με τα παραπάνω tips, δε θα αφιερώσετε παρά μονάχα λίγη ώρα και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα