Μην χασετε

Πως μπορείτε να διατηρήσετε την κουζίνα καθαρή ενώ μαγειρεύετε

Εσάς πώς είναι η κουζίνα σας κάθε φορά που ολοκληρώνετε το μαγείρεμα; Οι περισσότερες νοικοκυρές παραπονιούνται πως μετά το μαγείρεμα η κουζίνα τους μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Αν και εσάς είναι κάπως έτσι να ξέρετε πως για όλα φταίει μια…κουτάλα.

Η λάθος κίνηση

Αυτό που πολλές νοικοκυρές κάνουν λάθος είναι πως χρησιμοποιούν μια φορά την κουτάλα ή ένα μαχαίρι ή ένα κουτάλι για να κάνουν μια δουλειά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και αμέσως μετά βάζουν την κουτάλα, το μαχαίρι ή το κουτάλι στον νεροχύτη. Έτσι μετά από λίγο όταν θα χρειαστούν και πάλι την κουτάλα, αυτή είναι στον νεροχύτη. Οπότε τι κάνουν; Παίρνουν μια άλλη κουτάλα και πάει λέγοντας. ‘Ετσι ο νεροχύτης γεμίζει με πράγματα που δεν θα έπρεπε αν ήσασταν λιγάκι πιο οργανωτικές.

Υπάρχουν tips που είναι τόσο απλά και μπορούν να σας βοηθήσουν να οργανώσετε πλήρως την κουζίνα σας.

Advertisements
Η Lisa Freedman μια νοικοκυρά και editor του Τhe Κitchn αναφέρει πως από τότε που χρησιμοποίησε ένα πιάτο για να ακουμπάει τη χρησιμοποιημένη κουτάλα της ως δια μαγείας στον νεροχύτη έβαζε μόνο τα αντικείμενα που έπρεπε να τοποθετηθούν εκεί.

Στην αγορά θα βρείτε υπέροχα spoon rest πιατάκια!

Το tip

Πάρτε ένα πιάτο ή ένα spoon rest πιατάκι (έτσι είναι γνωστά στο εξωτερικό τα συγκεκριμένα πιατάκια πάνω στα οποία τοποθετούμε την κουτάλα) και χρησιμοποιήστε το για να ακουμπάτε οποιοδήποτε αντικείμενο πρόκειται να χρειαστείτε πάλι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε μερικά υπέροχα σχέδια που θα δείχνουν όμορφα μέσα στην κουζίνα σας και θα ταιριάζουν με τη διακόσμησή της!

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα