Μην χασετε

Πανάκια μικροϊνών: Ποια είναι η χρήση τους και πόσο αποτελεσματικά είναι

Είναι τα πανάκια μικροϊνων τελικά αποτελεσματικά στο καθάρισμα; Είναι χρήσιμα; Στο παρακάτω άρθρο θα μιλήσουμε γι’ αυτά τα πολύχρωμα πανάκια που υπάρχουν στην αγορά και τι μπορούν να μας προσφέρουν στο καθάρισμα του σπιτιού μας. Η σκόνη είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης κάθε νοικοκυράς και ευτυχώς που ανακαλύφθηκαν οι μικροϊνες.

 

Αρχικά να πούμε ότι όλες οι μικροϊνες δεν είναι ίδιες. Στις μικροϊνες ότι πληρώνεις παίρνεις. Για παράδειγμα υπάρχουν φθηνά πανάκια με λίγες μικροϊνες τα οποία δεν κάνουν τόσο καλά την δουλειά που θέλουμε. Συμπέρασμα, όσες περισσότερες ίνες έχει το πανάκι τόσο πιο καλό το αποτέλεσμα. Έτσι προτείνουμε να χρησιμοποιείτε ποιοτικά υφάσματα μικροϊνών και τα πιο ακριβά.

 

Advertisements

Ποια η χρησιμότητά τους;

Οι ίνες επιτρέπουν στα πανάκια να μαζεύουν με ευκολία και να φυλακίζουν τη σκόνη, το λίπος, τη βρωμιά, τα υγρά και τα βακτήρια. Τα θετικά και αρνητικά φορτία τους, προσελκύουν και τραβούν ό, τι υπάρχει στην επιφάνεια που καθαρίζετε.

Θεωρούνται ιδανικά για παράθυρα, τζάμια, πάτωμα, μπάνιο, κουζίνα, ξεσκόνισμα επίπλων και ίνοξ συσκευές. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν και στο στέγνωμα των πιάτων. Επιπλέον είναι ιδανικά και για το αυτοκίνητο, βοηθούν στο ξεσκόνισμα του. Αφήστε ένα πανάκι μέσα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σας και 2 φορές την εβδομάδα τραβήξτε την σκόνη για ένα λαμπερό αποτέλεσμα.

Tip: Αν θέλετε να γυαλίζουν οι ίνοξ συσκευές σας περάστε με ένα πανάκι και λίγο baby oil την ίνοξ επιφάνεια και η συσκευή σας θα λάμψει.

 

Πώς πρέπει να τα πλένουμε έτσι ώστε να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε:

Μετά από κάθε χρήση ξεπλύνετε το πανάκι μικροϊνών με χλιαρό ή ζεστό νερό. Τα πανιά μικροϊνών που χρησιμοποιούνται καθημερινά πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο κάθε εβδομάδα. Ξεπλύνετε τα πρώτα για να απομακρύνετε τη βρωμιά από τις ίνες και στη συνέχεια ρίξτε τα στο πλυντήριο με την κανονική πλύση. Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη (θα βλάψει τις ίνες) ή μαλακτικό υφασμάτων (θα φράξει τις ίνες).

Advertisements

Εάν τα πανιά γίνουν μη αποτελεσματικά ή αν αρχίσουν να μυρίζουν, βράστε τα σε νερό μαζί με ένα τέταρτο φλιτζανιού μαγειρική σόδα για 10-15 λεπτά.

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα