Μην χασετε

Μπατζίνα: Φτιάξτε την πιο νόστιμη παραδοσιακή πίτα της Θεσσαλίας με κολοκυθάκια και φέτα

Η μπατζίνα είναι μία παραδοσιακή πίτα της Θεσσαλίας. Φτιάχνεται με κολοκυθάκια, φέτα, ενώ χαρακτηριστικό της είναι ότι δεν έχει φύλλο.

Από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά:

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 ματσάκι δυόσμο
  • 2 κ.σ. βασιλικό
  • 4 αβγά
  • 400 γρ. φέτα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 20 γρ. καλαμποκάλευρο, για το ταψί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια πιέζοντας για να βγάλουν όλη την υγρασία τους. Αφήνουμε για 20 λεπτά.
  • Βάζουμε τα κολοκύθια σε μια πετσέτα και πιέζουμε καλά να φύγει η υγρασία και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Κόβουμε τον δυόσμο και τον βασιλικό σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ με τα κολοκύθια.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, τη μισή φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, το ξύσμα από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί 30×40 εκ. και πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

Advertisements

akispetretzikis.com

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα