Το μηλόξιδο έχει αποδειχθεί ευεργετικό για την υγεία, ειδικά για τη φροντίδα του δέρματος, τη θεραπεία της ακμής, της πιτυρίδας και του ηλιακού εγκαύματος. Είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό στη θεραπεία της κακής αναπνοής.

Αρκεί να προσθέσετε μία κουταλιά της σούπας μηλόξιδο σε 1/3 του φλιτζανιού νερό και να κάνετε γαργάρες επί 20 δευτερόλεπτα.

 

Ωστόσο, υπάρχουν άλλα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση μηλόξιδου το πρωί. Δείτε ποια είναι παρακάτω:

Advertisements

Βελτιώνει την πέψη:

Λίγο μηλόξιδο το πρωί εξισορροπεί το pH του στομάχου, διευκολύνοντας την πέψη των τροφών. Παράλληλα, μειώνει το φούσκωμα και προλαμβάνει την παλινδρόμηση οξέων ως αποτέλεσμα της βελτιωμένης πέψης.

 

Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου:

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Αριζόνα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπιναν δύο κουταλιές της σούπας μηλόξιδου μαζί με κάποιο σνακ είχαν μειωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα συγκριτικά με όσους έπιναν σκέτο νερό με το αντίστοιχο φαγητό.

 

Advertisements

 

Ενισχύει το ανοσοποιητικό:

Λόγω της οξύτητάς του, το μηλόξιδο καταστρέφει τα βακτήρια που εισέρχονται στο σώμα πριν προκαλέσουν κρυολόγημα ή βήχα.

 

Advertisements

Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας:

Έχει αλκαλικές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν το σώμα να αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας με αποτέλεσμα να είστε πιο δραστήριοι.

 

Αποτοξινώνει:

Μία κουταλιά της σούπας μηλόξιδο το πρωί βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος, καθώς απομακρύνει τοξίνες και άλλες ανθυγιεινές ουσίες που συγκεντρώνονται στο σώμα.

 

Advertisements

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements