Μην χασετε

Μάθε γιατί το άρωμα σου εξασθενεί τον χειμώνα και τι να κάνεις για να διαρκεί περισσότερο

Mπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, το άρωμά σου γίνεται λιγότερο αντιληπτό. Στην πραγματικότητα, ελάχιστες γνωρίζουν ότι το άρωμα δεν διαρκεί τόσο πολύ στο δέρμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Αυτό οφείλεται στο ότι, καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν, το φυσικό επίπεδο υγρασίας του δέρματός σου προκαλεί πολύ ξηρότητα. Μια κατάσταση που επιδεινώνεται με την ενεργοποίηση της εσωτερικής θέρμανσης των κτιρίων.

Το ξηρό δέρμα, με τη σειρά του, δεν συγκρατεί τα αρώματα, γι ‘αυτό τα άτομα με λιπαρό δέρμα τείνουν να τα πηγαίνουν καλύτερα όσον αφορά στην ένταση του αρώματος.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για την καταπολέμηση του προβλήματος και μέσα σε αυτούς δεν είναι να συνεχίσεις να ρίχνεις το άρωμά σου με το κιλό.

Advertisements

Διάβασε τους τέσσερις καλύτερους τρόπους για να εξασφαλίσεις ότι το άρωμά σου θα διαρκέσει περισσότερο αυτόν τον χειμώνα:

1. Κράτα το δέρμα σου ενυδατωμένο

Μπορεί να είναι το προφανές, αλλά ο ευκολότερος τρόπος για να σταματήσεις το πρόβλημα με το άρωμά σου, είναι να κρατήσεις το σώμα σου ενυδατωμένο. Χρησιμοποιώντας μια πλούσια ενυδατική κρέμα αφού βγεις από το ντους, θα «κλειδώσεις» την υγρασία και θα βοηθήσεις το άρωμά σου να κρατήσει περισσότερο εκτός από το ότι το δέρμα σου θα είναι λιγότερο επιρρεπές στον ερεθισμό από το κρύο.

2. Επίλεξε ένα eau de parfum

Κατά την επιλογή μεταξύ ενός eau de parfum και ενός eau de toilette, θα συνιστούσαμε το πρώτο για το χειμώνα, απλά και μόνο επειδή το δεύτερο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να είναι πιο ήπιο και επομένως και πιο επιρρεπές στο να εξασθενεί.

3. Κάνε focus στις βασικές αρωματικές νότες

Οι λουλουδένιες και εσπεριδοειδείς νότες βρίσκονται συχνά στο πάνω στρώμα των αρωμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι θα τις παρατηρήσεις αμέσως όταν ψεκάσεις, αλλά επίσης θα εξασθενίσουν γρηγορότερα, δίνοντας τη θέση τους σε νότες που κρατάνε περισσότερο.

Advertisements

Για να εξασφαλίσεις ότι θα το άρωμά σου θα κρατήσει, θα πρέπει να αναζητήσεις μια βασική φόρμουλα που να ταιριάζει με αρώματα που περιλαμβάνουν μια σειρά ξύλινων και γλυκών νοτών ή oriental όπως το κεχριμπάρι.

4. Άπλωσε προσεκτικά το άρωμά σου

Το καλύτερο μέρος για να απλώσεις ένα άρωμα είναι στα σημεία των παλμών, δηλαδή τους καρπούς και πίσω από τα αυτιά, καθώς εκεί το δέρμα σου θερμαίνεται περισσότερο. Ωστόσο, απόφυγε να «τρίψεις» το άρωμά στο δέρμα σου (ειδικά στους καρπούς, που μπορεί να μπεις στον πειρασμό να πιέσεις), καθώς αυτό μπορεί να μειώσει την αντοχή του αρώματος, ειδικά στο ξηρότερο δέρμα.

Το χειμώνα, μπορείς επίσης να ψεκάσεις το άρωμά σου στο κασκόλ, στο μάλλινο παλτό ακόμη και στα μαλλιά σου, καθώς ο λαιμός και οι καρποί συχνά καλύπτονται από ρούχα, γεγονός που μπορεί να κάνει το άρωμά σου λιγότερο αντιληπτό.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα