Δεν υπάρχει πιο νόστιμη, εύκολη, γρήγορη και παραδοσιακή συνταγή από τα λαχταριστά τηγανόψωμα που μας έφτιαχνε κάποτε η γιαγιά μας… Φανταστείτε τα τώρα μαγειρεμένα με φέτα που λιώνει στο στόμα και από δίπλα μέλι απ’ το χωριό! Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και θα μας θυμηθείτε.

Τι χρειαζόμαστε

  • 1 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μαγιά ξερή
  • 1/2 κούπα χλιαρό νερό
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Βάζουμε σε ένα μπολ  το αλεύρι με το αλάτι και σχηματίζουμε μια μικρή γούβα στην οποία βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε στη γούβα λίγο από το χλιαρό νερό για να λιώσει η μαγιά και σταδιακά όλο το υπόλοιπο νερό. Συμπληρώνουμε το λάδι και ζυμώνουμε καλά (από μέσα προς τα έξω).

Βήμα 2ο

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.

  Πως να φτιάξετε ζουμερό μοσχαρίσιο ribeye με γλυκόξινη σάλτσα


Βήμα 3ο

Xωρίζουμε τη ζύμη μας σε  8 κομμάτια, τα ανοίγουμε με τον πλάστη, ρίχνουμε λίγη θριμματισμένη φέτα και κλείνουμε  καλά τις άκρες  με πηρούνι.

Βήμα 4ο

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και  τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Μικρά μυστικά

  • Όσο περισσότερο αφήσετε τη ζύμη να ξεκουραστεί τόσο πιο εύκολα θα ανοίξετε το φύλλο.
  • Το φύλλο θα πρέπει να έχει πάχος μισό εκατοστό το πολύ.
  • Μη βάλετε υπερβολική φέτα ως γέμιση. Θέλει τόσο όσο να κλείνουν καλά τα τηγανόψωμα.
  • Μπορείτε να προσθέσετε στη φέτα λίγο άνηθο και μαύρο πιπέρι.
  • Συνδυάζονται τέλεια με μέλι.

ΠΗΓΗ