Το κουνουπίδι είναι ένα ευεργετικό για την υγεία λαχανικό, πλούσιο σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, ασβέστιο και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά.

Advertisements

Εάν ψάχνετε συνταγές για να το εντάξετε στη διατροφή όλης της οικογένειας, σας έχουμε την ιδανική: κοκκινιστό κουνουπίδι. Ένα εύκολο πιάτο που μπορείτε να ετοιμάσετε σε λιγότερο από μία ώρα.

Από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 1 κουνουπίδι
  • 3 πατάτες, μέτριες
  • 2 κρεμμύδια, μέτρια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

 

Advertisements

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια το κουνουπίδι.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια 2 εκ.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και το κουνουπίδι. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σοταριστεί για περίπου 6-8 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον κύβο λαχανικών και νερό τόσο ώστε να καλύπτει λίγο το κουνουπίδι αλλά όχι να το καλύπτει εντελώς.
  • Τέλος, ρίχνουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και να “κατέβει” η σάλτσα μας.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον κόλιανδρο.

akispetretzikis.com

 

 

Advertisements