Μην χασετε

“Διάλειμμα” στη σχέση: 5 κανόνες που χρειάζεται να ακολουθήσεις

Δες ποια πρέπει να είναι τα επόμενα σου βήματα

Μπορεί να είναι μία δύσκολη απόφαση όμως μερικές φορές ένα σύντομο διάλειμμα είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η σχέση σου ώστε να βγει από το αδιέξοδο. Φυσικά, από καμία σχέση δεν λείπουν οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις και είναι απόλυτα λογικό κάποια στιγμή να θέλεις να απομακρυνθείς από το σύντροφο σου, να ανασυνταχθείς και να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου. Αφού λοιπόν συμφωνήσετε και οι δύο σε αυτή την απόφαση αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σκεφτείς τα επόμενα σου βήματα.

Φρόντισε αρχικά να χρησιμοποιήσεις τον χρόνο σου σωστά και έξυπνα ώστε να αποκτήσεις μία ξεκάθαρη εικόνα για το μέλλον της σχέσης σου. Επιπλέον υπάρχουν μερικοί κανόνες τους οποίους εσύ και ο σύντροφός σου θα πρέπει να θέσετε από την αρχή ώστε να έχετε τις ίδιες προσδοκίες από αυτό το σύντομο διάλειμμα.

Αν λοιπόν, αναρωτιέσαι για το πώς θα γίνει αυτό διάβασε παρακάτω 5 βασικά tips.

Αναζήτησε την αιτία

Αφιέρωσε λίγο χρόνο και σκέψου γιατί πραγματικά χρειάζεσαι αυτό το διάλειμμα. Μπορεί να νιώθεις ότι από τη σχέση σου λείπει ο ενθουσιασμός, να έχεις προχωρήσει σε ένα νέο σημείο στη ζωή σου (όπως δουλειά, σπουδές) και να σκέφτεσαι ότι η σχέση σου δεν μπορεί πλέον να κρατήσει μακροπρόθεσμα. Όπως και να έχει, το βασικό είναι να αναλογιστείς αν το πρόβλημα στέκεται εμπόδιο σε αυτή τη σχέση. Αν ισχύει αυτό τότε ήρθε η ώρα να χωρίσεις και η απόφαση για ένα διάλειμμα είναι περιττή.

Advertisements

Συζήτησέ το με τον σύντροφό σου

Από την στιγμή που το διάλειμμα σε μία σχέση επηρεάζει και τους δύο συντρόφους τότε η συζήτηση είναι το πιο σημαντικό βήμα που πρέπει να κάνεις. Ακόμα και αν βρίσκεσαι σε μία σχέση εξ αποστάσεως να θυμάσαι ότι αυτή η συζήτηση θα πρέπει να γίνει από κοντά. Με αυτό τον τρόπο κατανοείς την στάση του άλλου, κάτι δηλαδή που δεν θα μπορούσες να το καταλάβεις από το τηλέφωνο ή το internet. Τέλος, με αυτή την επαφή θα μπορείς να διαπιστώσεις αν έχεις ακόμη αισθήματα για εκείνον.

Θέσε κάποιους όρους

Όπως για παράδειγμα κάθε πότε θα επικοινωνείτε και το αν θα βλέπετε άλλους ή όχι κατά τη διάρκεια αυτού του διαλείμματος.

Μην θέτεις ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο

Ακόμα και αν επιλέξεις να κάνεις ένα σύντομο διάλειμμα δεν είναι απαραίτητο να θέσεις ένα χρονικό πλαίσιο. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και των δύο πλευρών καθώς ο ένας θα εκνευρίζεται όταν ο άλλος θα ζητά περισσότερο χρόνο για να σκεφτεί. Το να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα μέσα σου είναι σίγουρα κάτι περίπλοκο συνεπώς δεν μπορείς να γνωρίζεις από πριν πόσο χρόνο θα χρειαστείς.

Αξιοποίησε τον χρόνο που θα είστε χωριστά

Αν αποφάσισες να διακόψεις για λίγο τη σχέση σου τότε ήρθε η ώρα να αξιοποιήσεις τον χρόνο σου σωστά. Τι σημαίνει αυτό; Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου κάνοντας πράγματα που μέχρι τώρα είτε πιθανόν να μην προλάβαινες είτε να μην μπορούσες να κάνεις. Βγες με τις φίλες σου, πέρασε χρόνο με την οικογένειά σου ή ακόμα δοκίμασε νέες ασχολίες. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα χαλαρώσεις και ταυτόχρονα θα σκεφτείς την κατάσταση με πιο καθαρό μυαλό.

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα