Μην χασετε

Γκρέιπφρουτ: 5 οφέλη που ίσως να μην ήξερες ότι είχε

Το γκρέιπφρουτ είναι ένα τροπικό φρούτο, που είναι γνωστό για τις γλυκόξινη γεύση του. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, κάνοντάς το αυτόματα ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα που μπορείς να φας. Έρευνες δείχνουν πως έχει κάποια απίστευτα υγιεινά οφέλη, συμπεριλαμβανομένου την απώλεια βάρους και τον μειωμένο κίνδυνο σε καρδιακή ασθένεια.

Advertisements

Δες παρακάτω 5 οφέλη που δεν είχες ιδέα ότι είχε.

#1. Έχει ελάχιστες θερμίδες, αλλά πολλά θρεπτικά συστατικά

Το γκρέιπφρουτ είναι μία απίστευτα υγιεινή τροφή που μπορείς να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι υψηλό σε θρεπτικά συστατικά, αλλά χαμηλό σε θερμίδες. Στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα φρούτα με τις χαμηλότερες θερμίδες. Παρέχει μια αξιοπρεπή ποσότητα ινών, ενώ έχει περισσότερες από 15 ευεργετικές βιταμίνες και μέταλλα.

Ένα γκρέιπφρουτ μεσαίου μεγέθους έχει: 52 θερμίδες, 13 γρ. υδατάνθρακα, 1 γρ. πρωτεΐνης, 2 γρ. φυτικών ινών, 64% βιταμίνη C.

#2. Μπορεί να ωφελήσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα

Η συχνή κατανάλωση γκρέιπφρουτ μπορεί να είναι επωφελής για το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες γνωστές για την προστασία των κυττάρων σου από επιβλαβή βακτήρια και ιούς.

Επιπλέον, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη C είναι ευεργετική για να βοηθά τους ανθρώπους να ανακάμπτουν πιο γρήγορα από το κοινό κρυολόγημα. Το γκρέιπφρουτ παρέχει επίσης μικρές ποσότητες βιταμινών Β, ψευδαργύρου, χαλκού και σιδήρου, που όλα δουλεύουν μαζί στο σώμα για την προώθηση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Βοηθά επίσης στη διατήρηση της ακεραιότητας του δέρματός σου, το οποίο λειτουργεί ως προστατευτικό φραγμό στην μόλυνση.

#3. Μπορεί να ελέγξει την όρεξή σου

Το γκρέιπφρουτ περιέχει μια αξιοπρεπή ποσότητα ινών. Έρευνα δείχνει ότι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα είναι ευεργετική για την πρόκληση συναισθημάτων πληρότητας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ίνα επιβραδύνει το ρυθμό με τον οποίο το στομάχι σου αδειάζει, αυξάνοντας το χρόνο πέψης.

#4. Βοηθά στην απώλεια βάρους

Το γκρέιπφρουτ είναι ένα φιλικό φαγητό με την απώλεια βάρους. Έχει πολλές ιδιότητες που συνδέονται με την απώλεια βάρους, ειδικά την περιεκτικότητά σε ίνες, που συμβάλλει στην προώθηση της πληρότητας και στη μείωση της πρόσληψης θερμίδων. Επιπλέον, το γκρέιπφρουτ περιέχει λίγες θερμίδες αλλά πολύ νερό, το οποίο είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που είναι γνωστό ότι βοηθά στην απώλεια βάρους.

#5. Είναι ενυδατικό

Το γκρέιπφρουτ περιέχει πολύ νερό και επομένως είναι πολύ ενυδατικό. Στην πραγματικότητα, το νερό αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του βάρους του καρπού. Το μισό κομμάτι ενός μεσαίου μεγέθους γκρέιπφρουτ περιέχει σχεδόν 118 ml νερού, το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου το 88% του συνολικού βάρους του. Το να πίνεις πολύ νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνεις ενυδατωμένη, και μπορείς ακόμη να βοηθηθείς τρώγοντας τροφές πλούσιες σε νερό.

πηγή

Advertisements

Διατροφή Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα νέα άρθρα που αφορούν την διατροφή της γυναίκας

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα