Μην χασετε

Αυτές είναι οι 5 τροφές που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σας

Τροφές και ποτά όπως τα καυτερά και το πράσινο τσάι μπορούν να ενισχύσουν τον μεταβολισμό και να σας βοηθήσουν να κάψετε περισσότερο λίπος και θερμίδες.

Advertisements

Στον αντίποδα, υπάρχουν πολλές τροφές που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό και όχι μόνο δεν σας βοηθούν να χάσετε βάρος αλλά σας προσθέτουν κιλά.

Είναι μάλιστα τόσο κοινές, που ίσως να μην γνωρίζετε ότι σαμποτάρουν την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος.

Δείτε ποιες είναι οι 5 κορυφαίες τροφές που επιβραδύνουν το κάψιμο των θερμίδων:

Λευκό αλεύρι:

Μπορεί να έχουν καλύτερη γεύση από τα προϊόντα ολικής αλέσεως, αλλά τα λευκά ψωμιά και ζυμαρικά υφίστανται επεξεργασία, κατά την οποία τους αφαιρούνται οι φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά. Έχουν ελάχιστη θρεπτική αξία και επιβραδύνουν τον μεταβολισμό.

Μη βιολογικό μοσχάρι:

Τα βοοειδή συμβατικής εκτροφής έχουν περισσότερα αντιβιοτικά από τα βοοειδή βιολογικής εκτροφής που ταΐζονται με φυτικές τροφές. Τα αντιβιοτικά έχουν επιπτώσεις στα βακτήρια του εντέρου, επηρεάζουν τον τρόπο επεξεργασίας των τροφών και αυξάνουν τον κίνδυνο πρόσληψης βάρους.

Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα:

Σε αντίθεση με τα ωφέλιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα ωμέγα-6 που υπάρχουν στο βούτυρο, το χοιρινό, το κοτόπουλο, τα μπισκότα και άλλες τροφές, επιβραδύνουν τον μεταβολισμό. Ο λόγος είναι ότι ευνοούν την αντίσταση στην ινσουλίνη, μια διαδικασία κατά την οποία ο οργανισμός μετατρέπει τους υδατάνθρακες σε λίπος.

Μη βιολογικά μήλα:

Μελέτη έδειξε ότι ένας συγκεκριμένος τύπος μυκητοκτόνου που χρησιμοποιείται στα φρούτα και τα λαχανικά, προκάλεσε αύξηση βάρους σε ποντίκια. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι κάτι αντίστοιχο ισχύει για τους ανθρώπους. Περιορίστε την έκθεση στα φυτοφάρμακα, επιλέγοντας φρούτα και λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας και βεβαιωθείτε ότι τα πλένετε καλά πριν τα καταναλώσετε.

Σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης:

Είναι φθηνό και χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Είναι όμως ιδιαίτερα επικίνδυνο καθώς συνδέεται με το μεταβολικό σύνδρομο, μια ομάδα παραγόντων κινδύνου για διαβήτη, καρδιοπάθειες και εγκεφαλικό επεισόδιο. Aυξάνει επίσης τον κίνδυνο παχυσαρκίας, λόγω των αρνητικών του επιπτώσεων στον μεταβολισμό.

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα