Το αβγό είναι η πληρέστερη φυσική πηγή θρεπτικών στοιχείων, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, B6, B12, D και Ε, αλλά και σε φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα.

Μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση αυγών, ακόμη και σε καθημερινή βάση, δεν επηρεάζει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης εφόσον κάποιος ακολουθεί ισορροπημένη διατροφή με λίγα κορεσμένα λιπαρά.

Το αβγό περιέχει υψηλής αξίας πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όλα τα στοιχεία δηλαδή που είναι απαραίτητα για μια υγιεινή μεσογειακή διατροφή.

Δείτε παρακάτω πώς ωφελείται η υγεία από την κατανάλωση αυγών:

  • Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Προκαλούν κορεσμό και βοηθούν στον έλεγχο του βάρους
  • Συμβάλλουν στη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου στη διάρκεια της εγκυμοσύνης
  • Αποκαθιστούν τον μυϊκό ιστό και περιορίζουν την απώλεια μυϊκής μάζας
  • Έχουν ευεργετική επίδραση στην εγκεφαλική λειτουργία
  • Ενισχύουν την όραση και προλαμβάνουν την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας

onmed.gr