Μην χασετε

Αλάτι: 10 tips για να το χρησιμοποιήσετε στην καθαριότητα του σπιτιού σας

Υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι για να καθαρίσετε το σπίτι σας, χωρίς την χρήση χημικών καθαριστικών. Πολύ πιθανό να γνωρίζετε ήδη πως το ξίδι και η σόδα είναι δύο πολύ καλά συστατικά για το καθάρισμα και την απολύμανση. Εδώ, θα σας συστήσουμε άλλο ένα: το αλάτι.

Advertisements

 

Ας γυρίσουμε, λοιπόν, πίσω στα βασικά που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας  και ας δούμε με ποιους τρόπους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλάτι για να συμβάλετε στην καθαριότητα του σπιτιού σας.

 

Καθαρίστε την γυάλινη κανάτα τις καφετιέρας σας με αλάτι και ζεστό νερό. Προσθέστε μερικά κουταλάκια αλάτι μέσα στην κανάτα και βάλτε τη σε λειτουργία με σκέτο νερό. Έπειτα αφήστε τη για μία ώρα, ξεπλύνετε και στεγνώστε.

 

Ρίξτε αλάτι απευθείας πάνω σε οποιονδήποτε υγρό λεκέ στα ρούχα για να τον απορροφήσει.

 

Χρησιμοποιήστε λεμόνι και αλάτι για να καθαρίσετε τους λεκέδες και τα στίγματα που υπάρχουν στα ξύλα κοπής που χρησιμοποιείτε για το φαγητό σας.

 

Χρησιμοποιήστε ½ λεμόνι που πριν έχετε «βουτήξει» στο αλάτι για να απομακρύνετε τους λεκέδες σκουριάς από τον πορσελάνινο νεροχύτη σας.

 

Χρησιμοποιήστε ½ λεμόνι με αλάτι για να τρίψετε τα μπρούτζινα μαγειρικά σας σκεύη και να απομακρύνετε λεκέδες και αποχρωματισμούς.

 

Advertisements
Καθαρίστε τους σωλήνες αποχέτευσης και την μάκα, ρίχνοντας αλάτι μέσα στο σιφόνι και αφήνοντας να τρέξει ζεστό νερό για 2 λεπτά.

 

Χρησιμοποιήστε ½ λεμόνι που έχετε «βουτήξει» στο αλάτι για να απομακρύνετε τα άλατα που υπάρχουν στις βρύσες σας.

 

Τρίψτε απαλά το εσωτερικό από τις κούπες του καφέ και του τσαγιού με αλάτι και ένα υγρό πανί για να φύγουν οι λεκέδες.

 

Αφαιρέστε τους λεκέδες από ιδρώτα που υπάρχουν στα ρούχα σας προσθέτοντας 4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι σε ένα λίτρο ζεστό νερό. Μουλιάστε μέχρι να φύγουν οι λεκέδες.

 

Καθαρίστε το σίδερο ρίχνοντας αλάτι σε ένα κομμάτι λαδόκολλας και «σιδερώνοντας» από πάνω με το ζεστό σίδερο. Αφήστε το σίδερο να κρυώσει και σκουπίστε με ένα νωπό ύφασμα.

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα