Μην χασετε

Κοτόπουλο σχάρας μαριναρισμένο

Νοστιμότατη συνταγή, για ψητό κοτόπουλο σχάρας (ή στο γκριλ) με γεύση ανατολής. Μαριναρισμένο σε γλυκόξινη μαρινάδα, που θυμίζει έντονα τεριγιάκι.

Advertisements

Προετοιμασία: 5 λεπτά και ο χρόνος για το μαρινάρισμα

Μαγείρεμα: 40 λεπτά | Σύνολο: 45 λεπτά και ο χρόνος για το μαρινάρισμα

Συνταγή για: 6 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 210 θερμίδες | Λιπαρά: 12 γρ.

Υλικά συνταγής:
Μπούτια κοτόπουλο: 6 μέτρια
Σάλτσα σόγιας: 3/4 κούπας
Καστανή Ζάχαρη: 1/4 κούπας
Τριμμένο τζίντζερ: 2 κουταλιές σούπας
Τριμμένο σκόρδο: 4 σκελίδες

Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το σκόρδο και το τζίντζερ. Χωρίζετε τα μπούτια σε 2 κομμάτια και τα βάζετε σε μπολ. Περιχύνετε με την μαρινάδα, σκεπάζετε και αφήνετε στο ψυγείο για 1 – 8 ώρες. Βγάζετε το κοτόπουλο από το ψυγείο, περίπου μισή ώρα πριν το ψήσετε.
2. Ετοιμάζετε κάρβουνα (μέτρια ένταση) ή ζεσταίνετε το γκριλ. Βάζετε την σχάρα να κάψει. Βγάζετε το κοτόπουλο από την μαρινάδα και τα βάζετε στη σχάρα. Την μαρινάδα την κρατάτε και αφήφετε το κοτόπουλο όσο ψήνετε, με πινέλο σιλικόνης (ή άλλο με τρίχες ανθεκτηκές στη ζέστη).
3. Γυρίζετε το κοτόπουλο τακτικά για να μην αρπάξει και το αλείφετε επίσης τακτικά με την μαρινάδα που έμεινε στο μπολ. Το ψήνετε μέχρι να μαγειρευτεί καλά, περίπου 40 λεπτά.
4. Βγάζετε από την φωτιά και σερβίρετε αμέσως. Ταιριάζει με βραστό ρύζι και πράσινη σαλάτα.

radicio.com

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα