Μην χασετε

“Θα έκανα τα πάντα για να ξανάζησω τα πρώτα χρόνια της ζωής του μωρού μου!”

Θυμάστε εκείνη την περίοδο όταν το μωρό σας έκλεισε τον πρώτο του χρόνο; Ήταν μια πραγματικά μαγική στιγμή που, παρά τις προκλήσεις, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη σας. Με το κείμενό της, αυτή η μητέρα αναβιώνει αυτές τις γλυκές αναμνήσεις και συμβουλεύει τις νέες μητέρες να απολαμβάνουν κάθε στιγμή αυτής της ηλικίας όσο το δυνατόν περισσότερο, καθώς ο χρόνος περνάει γρήγορα και δεν επιστρέφει πίσω.

“Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην ενθουσιάζεται με τα νεογέννητα μωράκια. Η μυρωδιά τους, τα μικροσκοπικά δαχτυλάκια τους, τα φουσκωτά μαγουλάκια τους – όλα είναι απλά μαγικά.”

Το ίδιο όμως ισχύει και για τα μωράκια που μόλις χρόνισαν! Είναι μια απολαυστική περίοδος που, πραγματικά, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας.

Τα ατσούμπαλα μπουσουλήματα και τα πρώτα τους βήματα.

Advertisements

Ο τρόπος που προσπαθούν να κλωτσήσουν μια μπάλα και χάνουν την ισορροπία τους.
Το πώς ξανασηκώνονται και γελούν, έτοιμα να ξαναπροσπαθήσουν.

Χαίρονται με τα πιο απλά πράγματα!

Λένε τις πρώτες τους λέξεις. Τις επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά και παρόλο που το λεξιλόγιό τους είναι περιορισμένο και δεν μπορούν να πουν όλα όσα νιώθουν, εμείς πάντα ξέρουμε τι θέλουν.

Το να τα βλέπουμε να καταφέρνουν κάτι καινούριο, σχεδόν καθημερινά, είναι απίστευτο!

Η περιέργεια και ο ενθουσιασμός τους για τον κόσμο γύρω τους είναι μεταδοτικός.
Επιπλέον, είμαστε το αγαπημένο τους πρόσωπο στον πλανήτη. Ολόκληρος ο κόσμος τους. Κανείς δεν μπορεί να τα καθησυχάσει και να τα παρηγορήσει όπως εμείς. Κανείς δεν μπορεί να τους δώσει τη ζεστασιά και τις αγκαλιές που τους δίνουμε εμείς. Γιατί πολύ απλά σε αυτό το ηλικιακό στάδιο, κανείς δεν συγκρίνεται με τη μαμά.

Advertisements

Μακάρι να μπορούσα να σας πω πόσο γρήγορα περνάει αυτή η φάση. Τα παιδιά μας μεγαλώνουν και πριν καν το συνειδητοποιήσουμε, θα έχουν ανοίξει τα φτερά τους για να φτιάξουν τη δική τους ζωή. Γι’ αυτό, απολαύστε αυτή την ηλικία όσο περισσότερο μπορείτε!»

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα