Μην χασετε

Προς όλες τις γιαγιάδες που συνεχίζουν να προσφέρουν: είστε ανεκτίμητες και αναντικατάστατες!

Υπάρχουν γιαγιάδες και παππούδες που ζουν για να προσφέρουν. Ποτέ δεν σταματούν να δίνουν ό,τι μπορούν στην οικογένειά τους, να τη στηρίζουν με κάθε τρόπο και να αποτελούν τα θεμέλιά της. Το παρακάτω γράμμα απευθύνεται σε μία τέτοια γιαγιά και παππού από μια μαμά προς τους υπέροχους γονείς της.

«Μαμά και μπαμπά,

Δεν είναι ασυνήθιστο να ακούς παππούδες και γιαγιάδες να λένε πόσο καταπληκτικό είναι να βλέπουν τα παιδιά τους να γίνονται γονείς. Ωστόσο, δεν ακούμε συχνά για το πώς είναι να βλέπουμε τους γονείς μας να μεταμορφώνονται σε παππούδες και γιαγιάδες.

Δεν αμφέβαλα ποτέ ότι θα ήσασταν καλοί παππούδες. Πάντα με υποστηρίζατε και ήσασταν σύμμαχοι στα πιο τρελά μου όνειρα. Ακόμα κι όταν θέλησα να διακόψω τις σπουδές μου για να γυρίσω τον κόσμο, φορτώσατε από ένα σακίδιο στην πλάτη και με ακολουθήσατε διακριτικά για να μην κινδυνεύσω.

Advertisements

Και όπως πολλοί άλλοι γονείς που μεγάλωσαν τα παιδιά τους, ήσασταν έτοιμοι να γίνετε παππούδες πολύ πριν νιώσω εγώ έτοιμη να γίνω μαμά. Όταν όμως ήρθε αυτή η ώρα, έμεινα έκπληκτη από τη στάση σας.

Δεν είναι μόνο ότι τα δυο παιδιά μου πήραν τα καταγάλανα μάτια σας και την αποφασιστική και έντονη προσωπικότητά σας. Είναι ο τρόπος που φωτίζονται τα μάτια σας όταν σας βλέπουν, ο τρόπος που τρέχουν στο τηλέφωνο όταν είναι η ώρα μα σας μιλήσουν, η χαρά που πλημμυρίζει την καρδιά τους η παρουσία σας στη ζωή τους.

Σας ευχαριστώ που παίζετε μαζί τους με τις ώρες, που κάνετε μαζί μικρές ζαβολιές, που τους συμβουλεύετε κάθε φορά που έχουν ένα πρόβλημα και που είστε δίπλα μας πάντα διακριτικά κι από απόσταση.

Σας ευχαριστώ για όλες τις φορές που κρατάτε να παιδιά μου για να ξεκουραστούμε εγώ και ο άντρας μου. Ο κοινός μας χρόνος είναι ελάχιστος και το ότι κρατάτε τα εγγόνια σας κάποια Σαββατοκύριακα, είναι το πιο πολύτιμο δώρο για εμάς. 

Σας ευχαριστώ για όλα μέσα από την καρδιά μου και θα ήθελα να πω σε όλες τις γιαγιάδες και τους παππούδες του κόσμου, όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους που δεν σταματάνε να προσφέρουν στην οικογένειά τους, ότι είναι μοναδικοί και αναντικατάστατοι.

Advertisements

Πραγματικά, δεν ξέραμε τι θα κάναμε χωρίς εσάς. Σας ευχαριστούμε για όλα».

mama365.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα