Μην χασετε

Θα χαρίσουν ζωή σε 4 παιδάκια – Οι γονείς δώρισαν τα όργανα του αδικοχαμένου 6χρονου αγοριού τους που έπεσε από το μπαλκόνι

Αργά το βράδυ της Τετάρτης 9 Μαρτίου ξεκίνησε η επιχείρηση μεταμόσχευσης και μεταφοράς των οργάνων του 6χρονου αγοριού, που τραυματίστηκε βαρύτατα μετά από πτώση από το μπαλκόνι του σπιτιού του, με αποτέλεσμα να μείνει εγκεφαλικά νεκρό.

 

Δυστυχώς, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Πατρών, ο οργανισμός του μικρού αγοριού δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσες, με αποτέλεσμα να επέλθει εγκεφαλικός θάνατος.

Οι γονείς του πήραν, μετά από παρότρυνση των γιατρών και ειδικά του επιστημονικά Υπεύθυνου της ΜΕΘ Παίδων κ. Ανδρέα Ηλιάδη, τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του, χαρίζοντας το δώρο της ζωής σε συνανθρώπους μας.

Advertisements

 

Τα όργανα θα χαρίσουν ζωή σε 4 παιδιά

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, μετά από συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, η διαδικασία της μεταμόσχευσης των οργάνων ξεκίνησε νωρίς τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Στο Νοσοκομείο του Ρίου έχει γίνει ήδη η απαραίτητη προετοιμασία, ενώ τα μοσχεύματα θα μεταφερθούν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και στην Ιταλία.

Οι ίδιες πληροφορίες του tempo24.news, αναφέρουν ότι η καρδιά και το ήπαρ θα μεταφερθούν στην Ιταλία. Οι οφθαλμοί θα μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι νεφροί στην Αθήνα.

Advertisements

 

tempo24.news

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα