Μην χασετε

Συγκινεί η ιστορία μητέρας: «Η αγκαλιά μου βοήθησε το πρόωρο μωρό μου να σωθεί – Ήταν ένα θαύμα!»

Η μικρή Elsie γεννήθηκε στις 23 εβδομάδες και ζύγιζε μόλις 510 γραμμάρια. Οι πιθανότητες να επιβιώσει ήταν πάρα πολύ μικρές και οι γιατροί ανησυχούσαν μην έχει την ίδια μοίρα με τη δίδυμη αδερφούλα της που πέθανε πριν ακόμα γεννηθεί.

Advertisements

 

Το μικροσκοπικό κοριτσάκι, όμως, που γεννήθηκε μόλις 510 γραμμάρια, δεν το έβαλε κάτω. Αμέσως μετά τον τοκετό μπήκε σε μηχανική υποστήριξη για σχεδόν έναν μήνα. Έπειτα, παρά τους φόβους των γιατρών της, έγινε το θαύμα και η υγεία του άρχισε να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα.

Σύμφωνα με τους την επιστημονική ομάδα που την παρακολουθούσε, η Elsie σώθηκε χάρη στην αγκαλιά της μαμάς της, η οποία δεν την άφηνε λεπτό από τη στιγμή που της επέτρεψαν να την κρατάει και μετά. Η επαφή δέρμα με δέρμα μαμάς και βρέφους ήταν ευεργετική και βοήθησε το κοριτσάκι να ξεπεράσει τους κινδύνους και τελικά να επιζήσει.

 

«Είναι τρελό πως η μητρική αγκαλιά έχει τόσο μεγάλη επιρροή σε ένα βρέφος. Ουσιαστικά της έσωσε τη ζωή», λέει συγκινημένη η μητέρα της.

Παρόλα αυτά, δεν επέστρεψε σπίτι της παρά μόνο μετά από 5 μήνες κι αφού αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας. Ωστόσο, η μικρή μαχήτρια τα ξεπέρασε όλα και σήμερα απολαμβάνει τις αγκαλιές ολόκληρης της οικογένειάς της – και κυρίως του μεγάλου της αδερφού που της έχει τεράστια αδυναμία!

 

mama365.gr

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα