Μην χασετε

Σuγκινεί η Δώρα Τσαμπάζη: «Το πιο δύσκολο ήταν να ανακοινώσω στην κόρη μου ότι πέθανε ο πατέρας της»

Καθηλώνει η συνέντευξη που παραχώρησε η Δώρα Τσαμπάζη, τέσσερις μήνες από την απώλεια του συζύγου της, Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

 

«Είμαι καλά, το διαχειρίζομαι καλά, είναι προσωπική κατάκτησή μου αυτό. Πέρασα μέσα από την φωτιά για να στέκομαι εδώ, δεν φοβάμαι. Νιώθω δυνατή», ήταν τα πρώτα της λόγια στο «Mega Καλημέρα».

Η Δώρα Τσαμπάζη περιέγραψε το σοκ που βίωσε μόλις έμαθε ότι ο σύζυγός της, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, διαγνώστηκε με καρκίνο.

Advertisements

«Για μένα το πένθος ξεκινά πριν χάσεις τον άνθρωπό σου, για τις χρόνιες παθήσεις ξεκινά πριν. Το πρώτο σοκ ήταν όταν έμαθα ότι ο Αλέξανδρος έχει καρκίνο. Ήταν ένα τεράστιο χαστούκι, ένας μικρός θάνατος. Ήταν δύσκολη η ημέρα που έφυγε και η κηδεία του, η τελετή, στην οποία έπρεπε να μην καταρρεύσω. Ήθελα όλα να γίνουν έτσι όπως του άξιζαν, είχα και αυτό το άγχος», είπε η Δώρα Τσαμπάζη.

 

Δώρα Τσαμπάζη: Πώς είπε στην κόρη τους για τον θάνατο του πατέρα της

Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν όταν έπρεπε να ανακοινώσει στην κόρη της ότι ο πατέρας της «έφυγε» από τη ζωή. «Όταν η κόρη μου με κοίταξε με τα ματάκια της, έτσι όπως με συμβούλεψε ο παιδοψυχολόγος, δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα της, της απορίας και ταυτόχρονα της απόγνωσης. Είχα πει ότι θα καθίσουμε όλο το βράδυ για να της λύσω όλες τις απορίες μέχρι να την πάρει ο ύπνος».

 

 

Advertisements

«Με φόβιζε το τέλος, αν και ήμουν έτοιμη γι’ αυτό όσο μπορούσα. Τώρα δεν φοβάμαι κάτι, έχω ζήσει για εμένα το χειρότερο. Εκείνο το βράδυ απλώς δεν ήθελα να φύγω από κοντά του, αισθάνθηκα ότι είναι οι τελευταίες μου στιγμές μαζί του. Ήμουν σίγουρη ότι με άκουγε. Του μιλούσα, του τραγουδούσα… Όσες φορές του μιλούσα ανέβαιναν οι παλμοί του και το οξυγόνο του. Ένιωσα μεγάλη ανακούφιση και ευλογία που ήμουν εκεί δίπλα του. Του είχα υποσχεθεί από την αρχή πως θα είμαστε μαζί μέχρι το τέλος».

 

 

Το μήνυμα της Δώρας Τσαμπάζη είναι πως όλοι μας μπορούμε να σταθούμε όρθιοι. «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάποια γεγονότα που συμβαίνουν στην ζωή μας», είπε.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα