Μην χασετε

Πως να καθαρίσετε εύκολα και αποτελεσματικά τις inox επιφάνειες του σπιτιού

Υπάρχουν πολλά προϊόντα στο εμπόριο που μπορούν να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε τις inox επιφάνειες που έχετε μέσα στο σπίτι. Εμείς, όμως, εδώ σας προτείνουμε τους πιο φυσικούς τρόπους όχι μόνο για να τις καθαρίσετε αλλά και για να τις γυαλίσετε.

Advertisements

Για να καθαρίσετε inox επιφάνειες, όπως αυτές του νεροχύτη, του κάδου σκουπιδιών, του ψυγείου, του πιγκάλ της τουαλέτας και μια σειράς άλλων πραγμάτων, από ανοξείδωτο ατσάλι, που μπορεί να βρίσκονται μέσα στο σπίτι θα χρειαστείτε απλά υλικά που σίγουρα έχετε μέσα στο σπίτι. Άλλωστε το κλειδί της επιτυχίας είναι ο σωστός συνδυασμός τους.

 

Τι θα χρειαστείτε!

  • Χλιαρό νερό
  • Πανιά με μικροΐνες
  • Ελάχιστες σταγόνες από ήπιο απορρυπαντικό πιάτων
  • Μερικά φύλλα απορροφητικού χαρτί κουζίνας
  • Λίγο ελαιόλαδο.

 

Τα πανιά με μικροΐνες είναι ιδανικά για τον καθαρισμό καθώς δεν χαράζουν και δεν αφήνουν πίσω τους χνούδια.

 

Πώς θα τις καθαρίσετε!

Φτιάξτε μέσα σε ένα μπολ ένα διάλυμα με χλιαρό νερό και ελάχιστες σταγόνες ήπιου απορρυπαντικού πιάτων. Νοτίστε ένα πανί με μικροΐνες στο διάλυμα και περάστε με αυτό την inox επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε. Στη συνέχεια με ένα καθαρό πανί με μικροΐνες, έχοντάς το πρώτα βρέξει με χλιαρό νερό, αφαιρέστε το διάλυμα που περάσατε νωρίτερα στην inox επιφάνεια ξεβγάζοντάς το αρκετά συχνά.

 

Περάστε με απαλές κινήσεις ένα πανί με μικροΐνες πάνω από την επιφάνεια που καθαρίσατε για να μαζέψετε τα υπολείμματα σαπουνιού από το προηγούμενο στάδιο.

 

 

Advertisements

Τέλος, για να γυαλίσετε την επιφάνεια που μόλις καθαρίσατε και να αφαιρέσετε τις επίμονες δαχτυλιές βάλτε μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου πάνω σε χαρτί κουζίνας και με αυτά περάστε όλη την inox επιφάνεια. Όταν τελειώσετε ξαναπεράστε την με ένα καθαρό πανί με μικροΐνες για να αφαιρέσετε την περιττή ποσότητα του ελαιόλαδου που έχει χρησιμοποιηθεί και να γυαλίσει ολοκληρωτικά.

 

H ποσότητα του ελαιόλαδου που θα χρησιμοποιήσετε να πρέπει να είναι ελάχιστη έτσι ώστε να μην έχετε αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

Tip για το τέλος:

Αν αντιμετωπίσετε αντιστάσεις από επίμονους λεκέδες σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιήσετε σκληρά σφουγγαράκια κουζίνας. Αντ’ αυτού μουλιάστε τον λεκέ με μια πάστα διαλύματος από ζεστό νερό και σόδα και περάστε το λεκέ με μαλακό σφουγγάρι για να αφαιρεθεί εύκολα στη στιγμή. Κατόπιν ακολουθήστε τη διαδικασία κανονικά όπως αναφέρεται παραπάνω.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα