Μην χασετε

Πως καβγαδίζει το κάθε ζώδιο

Στην αρχή μια ς σχέσης τίποτα δεν μας ενοχλεί, όλα είναι όμορφα και ρόδινα! Όταν όμως περάσει λίγος καιρός τότε άρχίζουμε προσγειωνόμαστε σε μια πραγματικότητα. Τότε είναι που παρουσιάζονται οι πρώτες διαφωνίες και οι καβγάδες!Αν θέλετε μα μάθετε πως καβγαδίζει το κάθε ζώδιο διαβάστε παρακάτω.

 

ΚΡΙΟΣ

Τι; Τόλμησες να τον κριτικάρεις; Είχες το θάρρος, μη σου πω και το θράσος, να του πεις ότι έκανε κάπου λάθος; Ξέχασες ότι κυβερνήτης του υπερεγωιστή, ισχυρογνώμονα, φιλόμαχου Κριού μας είναι ο Άρης, ο θεός του πολέμου; Ε, σε πληροφορώ ότι άνοιξες πόλεμο! Και να ξέρεις πως όταν θυμώσει το Κριαράκι σου, δεν θα ησυχάσει μέχρι να πετύχει την απόλυτη υποταγή του αντιπάλου. Όμως, το καλό μας, όσο γρήγορα φουντώνει τόσο γρήγορα ξεθυμαίνει! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ζητήσεις μια ειλικρινή συγνώμη και να πάρεις όλο το φταίξιμο απάνω σου.

 

Advertisements

ΤΑΥΡΟΣ

Ήρεμος και υπομονετικός με γλυκούς τρόπους! (Οι κακές γλώσσες τον λένε χοντρόπετσο!) Είναι απίστευτα γρήγορος στο να αντιλαμβάνεται και να αξιολογεί τα πάντα όμως είναι εξαιρετικά αργός στις αντιδράσεις. Δεν είναι, δε, καθόλου ετοιμόλογος και για αυτό αποφεύγει τις εκρηκτικές αντιπαραθέσεις. Μη γελιέσαι όμως, δεν ξεχνάει τίποτα από όσα του έχεις κάνει! Και έτσι και καταφέρεις να ξεχειλίσεις το ποτήρι της υπομονής του και να εξαντλήσεις τα όρια της αντοχής του, τότε ετοιμάσου να αντιμετωπίσεις έναν ‘’Ταύρο εν υαλοπωλείω’’!

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Πώς να τσακωθείς με το Διδυμάκι μας, τον αιώνιο έφηβο. Αυτό το πλάσμα διαφωνεί για να διαφωνήσει, όχι για να καβγαδίσει! Για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να παίζει παιχνίδια μυαλού και ευγλωττίας! Και φυσικά θέλει να βγει νικητής! Όμως, με απίστευτη εξυπνάδα, ταχύτητα και ευκολία στο λόγο, ‘πηδάει’ από το ένα θέμα στο άλλο, από την μια ιδέα στην άλλη, από την μια γνώμη στην άλλη που θα σε ζαλίσει τόσο ώστε να ξεχάσεις ποιος ήταν ο λόγος που ξεκίνησε η κουβέντα σας! Αν τώρα είσαι το ίδιο ζώδιο, σίγουρα θα απολαύσεις αυτές τις ατέρμονες διενέξεις σας.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Χα, χα, ούτε εδώ βλέπω καβγά! Δεν θα προλάβεις να γκρινιάξεις για κάτι. Πάντα θα προηγείται το υπερευαίσθητο Καρκινάκι μας που θα είναι μόνιμα πληγωμένο από τον σκληρό τρόπο που του φέρονται οι πάντες! Και αν τελικά καταφέρεις να αρθρώσεις κάποιο παράπονο, ο χειριστικός μας Καρκίνος θα καταφέρει να σε πνίξει στις τύψεις, γιατί δεν περίμενε ποτέ από εσένα να φερθείς τόσο σκληρά, τόσο άδικα, όσο ένας άκαρδος ξένος, απέναντί του! Κάτω από αυτές τις συνθήκες, μάλλον θα μετανιώσεις που άνοιξες το στόμα σου.

Advertisements

 

ΛΕΩΝ

Το δώρο της φύσης στην ανθρωπότητα, ο ‘’θαυμάστε με’’, ο καλόκαρδος και γενναιόδωρος βασιλιάς! Γενναιόδωρος, βέβαια, με τους υπηκόους του, τους κατώτερούς του, μια και κανείς δεν είναι ανώτερός του! Αν, λοιπόν, περάσει από το μυαλό του ότι προσπαθείς να του επιβληθείς, να τον υποσκελίσεις, έγινες ο χειρότερος εχθρός του! Και τι κάνει ένας βασιλιάς με τον εχθρό του; Πόλεμο φυσικά! Έναν πόλεμο σκληρό, συντριπτικό, λυσσαλέο που θα λήξει με την ταπείνωση του αντιπάλου του. Σαν μεγαλόκαρδος, όμως, που είναι θα σου δώσει χάρη και θα σε αφήσει να ζήσεις!

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η αγαπημένη της ενασχόληση το κουτσομπολιό και η συνεχής κακόγλωσση άσκηση κριτικής για τους πάντες και τα πάντα. Όντας η ίδια λάτρης της τάξης και της τελειότητας απαιτεί το ίδιο και από τα άτομα του περιβάλλοντός της. Διαφορετικά πέφτεις στο στόχαστρο των σχολίων και της ειρωνείας της. Πώς να μην καβγαδίσεις λοιπόν με ένα άτομο που ότι και αν κάνεις θα είναι λειψό ή λάθος! Όμως οι αντιδράσεις της θα είναι ήρεμες και ευγενικά διατυπωμένες, αρκετές ωστόσο να σε σφάξουν, έστω και με το βαμβάκι!

 

ΖΥΓΟΣ

Ο αμφίθυμος και αναποφάσιστος ζυγός πρώτα θα τσακωθεί με τον εαυτό του! ‘’Να απαντήσω ή να μην απαντήσω. Αν απαντήσω θα χαλάσω την προς τα έξω εικόνα μου. Πάλι θα αφήσω μια τέτοια προσβολή να πέσει κάτω; Και αν μπω σε φάση καβγά και οι γκριμάτσες του θυμού αφήσουν ρυτίδες στο πρόσωπό μου;’’ Η αλήθεια είναι ότι απεχθάνεται τις φιλονικίες και προσπαθεί να επικρατεί πάντα ηρεμία και αρμονία στο περιβάλλον του. Το θέμα είναι ότι μέχρι να αποφασίσει, εσύ θα έχεις πει αυτά που θες, θα έχεις ξεθυμάνει και, κατά κανόνα, θα αποφεύγεται η σύγκρουση.

 

Advertisements

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ακραία εξτρεμιστής ο Σκορπιός , μπορεί με κυνισμό, χωρίς όρια περιέργεια και αδιακρισία που τον διακρίνει, να είναι καλά πληροφορημένος εκ των πρότερων για τους πάντες και τα πάντα. Κανείς από τους δυστυχείς πιθανούς αντιπάλους, εχθρούς, δεν έχει την παραμικρή ελπίδα να είναι καλλίτερα προετοιμασμένος από τον Σκορπιό για μάχη. Αυτός διαλέγει τον τόπο και τον χρόνο σαν στρατηγός. Οι μυστικές υπηρεσίες του Σκορπιού έχουν σκανάρει το πεδίο της μάχης και τις αδυναμίες του ¨εχθρού¨. Τότε, το κτύπημα είναι καίριο και αμείλικτο.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Είναι από τα δύσκολα να συμβούν το να κατορθώσεις να καυγαδίσεις με Τοξότη. Έχουν μια φυσική ευγένεια και λεπτότητα στους τρόπους, είναι πάντα καλοπροαίρετοι και καθόλου εριστικοί. Ο καυγάς τους είναι κάτι αταίριαστο με τον χαρακτήρα τους και αισθάνονται άσχημα αν νοιώσουν ότι κινδυνεύουν να εμπλακούν σ’ αυτόν. Τότε διαλέγουν την πλέον προσφιλή διέξοδο τους, την φυγή. Πώς λοιπόν να καυγαδίσει κανείς με έναν απόντα; Αυτό δεν είναι ένδειξη αδυναμίας ή δειλίας, είναι απλά ξένο με την ιδιοσυγκρασία του και θεώρει μάταιο το να καυγαδίσει.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Δεν είναι πολλές οι αιτίες για τις οποίες θα καυγαδίσει ένας Αιγόκερως. Η πρώτη και κύρια είναι η προστασία της προσωπικότητας του. Δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του όταν νοιώσει ότι απειλείται η αξιοπρέπεια του, όταν δεχθεί κάποια προσβολή που αν μείνει αναπάντητη θα χάσει την εκτίμηση του περίγυρου του και της κοινωνίας. Είναι ο τύπος του ανθρώπου που σε άλλες εποχές θα έλυνε τέτοιου είδους διαφορές με μονομαχίες. Την σημερινή εποχή, αν δεν τον ¨παίρνει¨ να μαλώσει επί τόπου, καιροφυλακτεί σαν την αράχνη και χτυπά στο κόκκαλο, σαδιστικά μόλις του δοθεί η ευκαιρία και μπορέσει.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η εικόνα που δείχνει προς τα έξω ο άνετος και αντισυμβατικός Υδροχόος είναι απατηλή. Όταν τον βλέπει κανείς σχηματίζει την εντύπωση ότι του θυμίζει κάποιον ειρηνικό χίππυ που ξέμεινε από τις δεκαετίες του εξήντα και του εβδομήντα και είναι εναντίον του πόλεμου. Αυτός όμως είναι αγωνιστής και μαχητικός όταν υπερασπίζεται τις αρχές του για την προστασία του Πλανήτη, την επιβίωση της άγριας πανίδας, για τα δάση του Αμαζονίου… Καλό είναι να μην μπλέξεις σε καυγά μαζί του για τέτοια θέματα γιατί έχασες! Και θα ‘χει και δίκιο!

 

ΙΧΘΥΕΣ

Η μόνιμη γκρίνια και το παράπονο που βγάζει ο Ιχθύς είναι καυγάς; Ίσως. Είναι όμως ο τρόπος του να διεκδικεί. Αν σε ¨ρίξει¨ με αυτά έχει καλώς. Αν όμως δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του, γιατί περί απαιτήσεων πρόκειται, τότε το ευαίσθητο, τρυφερό, αδύναμο(;) Ψαράκι που αποζητά την αγκαλιά και την προστασία, σου μεταλλάσσεται σε αιμοβόρο πιράνχα, σε σφυροκέφαλο καρχαρία, από χρυσόψαρο που νόμιζες ότι είναι. Τότε θα δεις τι θα πει καυγάς!

 

zwdia24.gr

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα