Μην χασετε

Ποιες είναι οι επιφάνειες που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίσεις με ξύδι

Οι φυσικοί τρόποι καθαρίσματος είναι αναμφισβήτητα αποτελεσματικοί. Είναι όμως και κάποιες φορές που καλό θα ήταν να μην τους δοκιμάσεις γιατί το πιο πιθανό είναι να καταστρέψουν την επιφάνεια κι όχι να την καθαρίσουν. Το ξύδι είναι ένα τέτοιο υλικό, πού δεν πρέπει να το χρησιμοποιείς ακόμα και διαλυμένο σε νερό.

Advertisements

 

Δες παρακάτω ποιες επιφάνειες δεν πρέπει ποτέ να καθαρίσεις με ξύδι:

 

Γρανίτης και μάρμαρο

Τα όξινα καθαριστικά μπορούν να χαράξουν την επιφάνεια από γρανίτη ή μάρμαρο και να αφήσουν πίσω τους ένα θαμπό ή αποχρωματισμένο σημείο.

Καλό θα ήταν αυτές οι επιφάνειες να καθαρίζονται με χλιαρό νερό και λίγες σταγόνες σαπούνι. Πολύ βασικό είναι να θυμάσαι πως μόλις τελειώσεις με το καθάρισμα θα πρέπει να σκουπίσεις πολύ καλά την επιφάνεια ώστε να μην υπάρχει νερό.

Κερωμένα έπιπλα

Πολλά από τα έπιπλα που έχεις επιδιορθώσει είναι πιθανό να έχουν μία στρώση ειδικού κεριού για προστασία και λάμψη. Αν εσύ αποφασίσεις να τα καθαρίσεις με ξύδι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αφαιρέσεις το κερί και να διώξεις μακριά τη λάμψη τους.

 

Advertisements

Πλακάκια από πέτρα

Ωραία η πλάκα Καρύστου που έβαλες αλλά ποτέ δεν πρέπει να την καθαρίσεις με ξύδι ή λεμόνι γιατί η πέτρα θα διαβρωθεί.

Ξύλινα πατώματα

Είναι πολύ πιθανό αν χρησιμοποιήσεις ξύδι μέσα στο διάλυμα για το καθάρισμα του ξύλινου πατώματος να χαλάσεις το φινίρισμα με αποτέλεσμα κάθε επόμενο καθάρισμα να το φθείρει.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα