Όταν η Πόπι ήταν μικρή, υπέστη ένα σοβαρό τραυματισμό που συνέθλιψε τη σπονδυλική της στήλη με αποτέλεσμα τα πίσω πόδια της να μην κουνιούνται. Είναι πιθανό να ποδοπατήθηκε από κάποιο ζώο, να χτυπήθηκε ή κάποιος να την κλώτσησε πολύ δυνατά.

 

Το πλάσμα άντεξε σε αυτή την κατάσταση για εβδομάδες ίσως και μήνες, πριν συρθεί σε ένα απομακρυσμένο στρατόπεδο έρευνας ώστε να ζητήσει βοήθεια. Η Αμάντα Στρονζά, εργάζεται ως ερευνήτρια ελεφάντων στη βόρεια περιοχή Οκαβάνγκο της Μποτσουάνα. Σοκαρίστηκε τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της όταν εμφανίστηκε η Πόπι.

«Ήρθε κυριολεκτικά συρόμενη με τα πίσω πόδια παράλυτα. Δεν μπορούσε να περπατήσει αλλά ήταν γεμάτη αγάπη και ζητούσε βοήθεια», αναφέρει η Αμάντα.

Advertisements

 

Η γυναίκα και οι συνεργάτες της μετέφεραν αμέσως το τετράποδο και το φρόντισαν όσο καλύτερα μπορούσαν. Ο πιο κοντινός κτηνίατρος βρισκόταν 8 ώρες μακριά με το αυτοκίνητο. Έτσι, την φρόντισαν μερικές ημέρες πριν σιγουρευτούν πως μπορεί να ταξιδέψει. Ήταν ακόμη σοκαρισμένη που επιβίωσε παρά τα τραύματα και την ταλαιπωρία.

Η γυναίκα δηλώνει: «Το στρατόπεδό μας είναι σε μια απομακρυσμένη περιοχή, γεμάτη με ελέφαντες, λιοντάρια, ύαινες και άλλα αρπακτικά. Η Πόπι κατάφερε να έρθει σε εμάς, αδυνατισμένη και μούσκεμα από τη βροχή.»

 

Advertisements

Αφού η Πόπι κατάφερε να επιβιώσει από τα τραύματα, τους θηρευτές και τα επιπλέον προβλήματα υγείας, οι διασώστες της ήξεραν πως έπρεπε να κάνουν το καλύτερο που μπορούσαν.

Στο τέλος, το τετράποδο με τους νέους του φίλους, έκαναν το οδικό ταξίδι των 8 ωρών σε επικίνδυνους δρόμους, διέσχισαν το ποτάμι και βρέθηκαν στο πλησιέστερο κτηνιατρείο. Ο κτηνίατρος, διαπίστωσε πως η Πόπι είναι περίπου 7 μηνών και θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για να διορθωθούν τα τραύματα της σπονδυλικής της στήλης.

Η Στρονζά και οι συνεργάτες της, άνοιξαν μια σελίδα με το όνομα «GoFundMe» για να συγκεντρώσουν τα χρήματα που απαιτούνταν ώστε να βοηθηθεί η Πόπι.

«Ο κτηνίατρος δήλωσε πως οι πιθανότητες να επανέλθει ήταν λίγες. Αλλά, είχε τόση πολύ ζωή μέσα της και έπρεπε να τιμήσουμε την επιθυμία της για ζωή και την σκληρή μάχη που έδωσε για να μας βρει και να παραμείνει ζωντανή. Δεν μπορούσα να συμφωνήσω στην ευθανασία της», δηλώνει η Στρονζά.

Advertisements

Μετά από μερικές ημέρες με καλό φαγητό, άφθονο νερό και αντιφλεγμονώδες φάρμακο, η κατάσταση της Πόπι βελτιώθηκε σημαντικά. Ο κτηνίατρος αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερο να την αφήσει να ανακτήσει τη δύναμή της για λίγο, πριν επιχειρήσει την επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση.

Ο σκύλος συγκλόνιζε κάθε μέρα τους διασώστες με την πρόοδό της. Πλέον, μπορεί να ρίξει λίγο βάρος στα πίσω πόδια της. Ήξεραν από την πρώτη στιγμή πως ήταν ιδιαίτερη αλλά δεν φανταζόντουσαν πως μπορούσε να καταφέρει τόσα.

«Τα μάτια της μας αιχμαλώτισαν αμέσως. Γυάλιζαν και εκλιπαρούσαν για ζωή. Έχει το πιο γλυκό πνεύμα που μπορούσε να δει κανείς παρά την απελπιστική της κατάσταση», δηλώνει η διασώστης της.

 

Advertisements

Σήμερα, η Πόπι ζει με τους φίλους της στην Μποτσουάνα. Ενώ ανακτά δυνάμεις και την υγεία της, οι διασώστες αξιολογούν την πρόοδό της. Το μικρό πλάσμα αρνήθηκε να παραιτηθεί.

«Έχει ήδη τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που την αγαπούν και ελέγχουν καθημερινά την πρόοδο της. Θέλουν να δουν μια ευτυχή έκβαση, δηλαδή την υιοθεσία της από μια αγαπημένη οικογένεια», είπε η Στρονζά και συμπληρώνει: «Θα ανακτήσει την ικανότητά της να περπατήσει ή θα χρειαστεί ρόδες για να την βοηθήσουν κάπως. Νομίζω ότι έχει ένα λαμπρό μέλλον!»

Μετά από κάποιο διάσημα, η υγεία της Πόπι αποκαταστάθηκε σημαντικά και σήμερα είναι ένα όμορφο και χαρούμενο τετράποδο που απολαμβάνει τη ζωή.

 

Advertisements

Πηγή

Advertisements