Μην χασετε

«Όλοι την ειχάν για νεκρή»: Bρέθηκε 14χρονο κορίτσι που χάθηκε prin 4 χρόνια

Το 2019, ένα 14χρονο κορίτσι από την Αριζόνα, που εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα βρέθηκε ασφαλές, μακριά από την πόλη που είχε εξαφανιστεί.

 

Ειδικότερα, η 18χρονη σήμερα Αλίσια Ναβάρο, μπήκε σε ένα αστυνομικό τμήμα, σε μια μικρή πόλη της Μοντάνα, 40 μίλια από τα καναδικά σύνορα και αναγνωρίστηκε ως η έφηβη που είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη τον Σεπτέμβριο του 2019, στην Αριζόνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Γκλέντεϊλ.

«Η Αλίσια Ναβάρο εντοπίστηκε», υπογράμμισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της δημόσιας ασφάλειας του Γκλέντεϊλ Χοσέ Σαντιάγκο, σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε «είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ασφαλής, υγιής και ευτυχισμένη».

Advertisements

 

 

 

Το 14χρονο κορίτσι άφησε σημείωμα στους γονείς του

Το 18χρονο κορίτσι – το οποίο είναι αυτιστικό, αλλά με υψηλή λειτουργικότητα- έφυγε από το σπίτι της στο Γκλέντεϊλ, τη νύχτα της 15ης Σεπτεμβρίου, όταν οι γονείς της κοιμόντουσαν και τους άφησε ένα χειρόγραφο σημείωμα που ανέφερε «το έσκασα. Θα επιστρέψω. Το ορκίζομαι. Λυπάμαι» και δεν ξαναείχαν νέα της.

Advertisements

 

 

Η Ναβάρο μπήκε μόνη της στο τοπικό αστυνομικό τμήμα της Μοντάνα και ζήτησε να διαγραφεί από τον κατάλογο των εξαφανισμένων παιδιών. Το τμήμα ειδοποίησε την αστυνομία του Γκλέντεϊλ, η οποία επιβεβαίωσε την ταυτότητά της και επικοινώνησε με την οικογένεια της έφηβης για να τους ενημερώσει ότι βρέθηκε ασφαλής.

Στη συνέχεια, η 18χρονη συναντήθηκε με τη μητέρα της – η οποία δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητά της κόρης της. Η νεαρή κοπέλα ήθελε να βεβαιωθεί ότι η μητέρα της ήξερε ότι ήταν καλά και ζητούσε συγγνώμη για τον πόνο της προκάλεσε, καθώς δεν γνώριζε πού βρισκόταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια ή ακόμη και αν ήταν ζωντανή.

 

 

Από την πλευρά της, η μητέρα της, Τζέσικα Νουβέζ, χαρακτήρισε θαύμα την ανακάλυψη της κόρης της τέσσερα χρόνια μετά την εξαφάνισή της, σε βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook.

Advertisements

Όπως υπογράμμισε «Για όλους όσοι έχουν αγνοούμενους αγαπημένους, θέλω να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπόθεση ως παράδειγμα. Θαύματα γίνονται. Ποτέ μη χάνετε την ελπίδα και πάντα να αγωνίζεστε».

Η μητέρα είπε ότι δεν έχει λεπτομέρειες για την εξαφάνιση της κόρης της, αλλά σημείωσε ότι «το σημαντικό είναι ότι είναι ζωντανή».

 

 

Η αστυνομία του Γκλέντεϊλ δήλωσε ότι ερευνά πώς η έφηβη έφτασε στη Μοντάνα και με ποιον έμενε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καθώς υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Είπαν ότι η Ναβάρο το έσκασε από το σπίτι της με τη θέλησή της και συνεργάζεται με τις αρχές, ενώ είπε στην αστυνομία ότι κανείς δεν την έχει πειράξει όλα αυτά τα χρόνια.

Η νεαρή κοπέλα αυτή τη στιγμή παραμένει στη Μοντάνα και μπορεί να έρχεται και να φεύγει όποτε θέλει, ενώ ζητάει να μείνει μόνη της, για να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή της.

 

 

«Μπορούμε μόνο να φανταστούμε τι περνάει, διανοητικά, συναισθηματικά, καθώς και η οικογένειά της, και όσο και αν θα θέλαμε να πούμε ότι αυτό είναι το τέλος, αυτό είναι πιθανώς μόνο η αρχή του πού θα πάει αυτή η έρευνα», κατέληξε ο υπαστυνόμος Scott Waite.

 

enimerotiko.gr

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα