Μην χασετε

Οδηγίες… επιβίωσης για εργαζόμενες μητέρες

Εάν είστε εργαζόμενη μητέρα, γνωρίζετε πολύ καλά τις δυσκολίες της καθημερινότητας και σίγουρα δεν είναι λίγες οι φορές, που ξαπλώνετε εξαντλημένη στο κρεβάτι, αν και γνωρίζετε ότι δεν έχετε τελειώσει όλες αυτές τις δουλειές, που είχατε προγραμματίσει.
Και όμως, υπάρχουν ορισμένα κόλπα, που θα σας βοηθήσουν, αν τα ακολουθήσετε.

Advertisements

• ΕΞΤΡΑ ΦΑΓΗΤΟ
Δεν έχετε καθημερινά τη δυνατότητα να μαγειρεύετε και σίγουρα προτιμάτε τα παιδιά σας να καταναλώνουν σπιτικό φαγητό, παρά κάτι γρήγορο και έτοιμο από κατάστημα ή από την κατάψυξη του σούπερ μάρκετ. Όταν, λοιπόν, έχετε χρόνο στην κουζίνα, μην φτιάξετε μόνο όσες μερίδες χρειάζεστε εκείνη τη στιγμή, αλλά περισσότερες για την επόμενη μέρα ή και για την κατάψυξή σας, που θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση κάποια στιγμή.

• ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΨΩΝΙΑ
Ό,τι μπορείτε να αγοράσετε από τον υπολογιστή του γραφείου ή του σπιτιού σας, κάντε το. Ακόμα και για τις αγορές του σούπερ μάρκετ μπορείτε να επιλέξετε το διαδίκτυο και ΝΑΙ θα γλιτώσετε πολύτιμο χρόνο.

• ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ
Μην περιμένετε από τους άλλους (σύντροφο, μπέιμπι σίτερ, γονείς-πεθερικά) να σας βοηθήσουν χωρίς να τους το ζητήσετε. Ο καθένας μπορεί κάτι να προσφέρει στο σπιτικό σας και… τελικά να προσφέρει επιπλέον χρόνο για εσάς. Μην φθάσετε στο άλλο άκρο να απαιτείτε τα πάντα από τους γύρω σας, αλλά εσείς θα βρείτε τη χρυσή τομή.

• ΚΑΝΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ
Μην περιμένετε να έρθει το πρωί και να κορνάρει το σχολικό ή να τρέχουν οι δείκτες του ρολογιού για να αποφασίσετε ποια ρούχα θα φορέσουν τα παιδιά σας. Από την προηγούμενη νύχτα επιλέξτε τα μαζί. Φτιάξτε τους το σνακ, που θα έχουν στο σχολείο, ετοιμάστε την τσάντα τους με τα απαραίτητα.

• ΚΑΝΤΟ ΤΩΡΑ
Μην αναβάλετε ούτε για ένα λεπτό κάτι, που μπορείτε να κάνετε. Πολύ γρήγορα και χωρίς να το καταλάβετε οι δουλειές θα γίνονται ολοένα και περισσότερες και στο τέλος καμία δεν θα γίνει…

• ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Όσο δύσκολο και να φαίνεται, πρέπει να εξασφαλίζετε συχνά χρόνο για τον εαυτό σας. Έστω και μισή ώρα μπορεί να κάνει θαύματα. Διαφορετικά πολύ γρήγορα θα φθάσετε σε ένα σημείο, που θα τα βροντήξετε όλα και θα αισθάνεστε αποτυχημένη ως γυναίκα, ως επαγγελματίας, ως μητέρα.

mother.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα