Μην χασετε

«Ο άντρας μου θέλει να πληρώσουμε το ρεύμα μισό μισό επειδή θα φιλοξενήσω για λίγες μέρες μία φίλη που μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της»

Πραγματικά μου έχουν πέσει τα μούτρα και έχω φτάσει σε σημείο να ντρέπομαι για το γύφτο τον άντρα που πήγα και έμπλεξα. Δεν έχω που να πω τον πόνο μου και για να σας πω και την αλήθεια μου ντρέπομαι να τον πω.

 

Στη γειτονιά μας στην Αθήνα μένει στην ίδια πολυκατοικία μία κοπέλα που μεγαλώνει μόνη της με χίλιους κόπους και βάσανα τα τρία της παιδιά. Ο άντρας της έκανε εξωσυζυγική σχέση με μία άλλη γυναίκα. Παρόλα αυτά η κοπέλα αυτή δεν πτοήθηκε ούτε το έβαλε κάτω. Βούτηξε τη ζωή από τα μαλλιά, κάνει δύο δουλειές και χωρίς τη βοήθεια κανενός ούτε καν των γονιών της τα βγάζει μία χαρά πέρα και μεγαλώνει τρία υγιέστατα, πανέμορφα και χαρούμενα παιδάκια.

 

Advertisements

Κάνουμε παρέα πολλά χρόνια και την εκτιμώ και τη σέβομαι απεριόριστα γι’ αυτό που κάνει. Δουλεύει σαν το σκυλί, βλέπει ελάχιστα τα παιδιά της και όμως υπάρχει τέτοια ισορροπία και αρμονία στην οικογένειά της που πολλές φορές τη ζηλεύω ακόμα και εγώ. Τη θαυμάζω και της έχω πει πως οτιδήποτε χρειαστεί είμαι εδώ για να τη βοηθήσω. Παρόλα αυτά είναι αξιοπρεπέστατη και δεν μου έχει ζητήσει ποτέ το παραμικρό.

Φέτος όταν τη ρώτησα αν θα πάει διακοπές και που, μου εκμυστηρεύτηκε ότι τα χρήματα δεν της φτάνουν και ότι μάλλον δεν θα πάνε πουθενά. Εντελώς αυθόρμητα την κάλεσα στο εξοχικό του άντρα μου χωρίς να τον ρωτήσω. Το σπίτι είναι τεράστιο και δίπλα στην παραλία. Άνθρωποι είμαστε. Γιατί να έχει θέμα να τη φιλοξενήσουμε λίγες μέρες, να ξεκουραστεί και να κάνει και αυτή και τα παιδάκια της μερικά μπάνια; Αμαρτία είναι.

Την αντίδρασή του αυτή δεν την περίμενα.

 

Μόλις του το είπα γούρλωσε το μάτι και μου είπε «Από πού κι ως πού; Με ρώτησες εμένα αν θέλω άλλους μες στα πόδια μου; Εγώ διακοπές πάω να ξεκουραστώ και όχι να έχω την έγνοια τριών παιδιών ακόμα. Την έκανες που την έκανες τώρα την πατάτα σου, πες τους να έρθουν αλλά το λογαριασμό του ρεύματος θα τον πληρώσουμε μισό-μισό».

Advertisements

Το λογαριασμό του ρεύματος θα τον πληρώσουμε μισό-μισό; Αυτό είναι το πρόβλημά του; Λίγο ρεύμα και λίγο νερό που θα χαλάσουν; Και στην τελική τι ανάγκες σε ρεύμα έχουν; Η καημένη η γυναίκα ίσα-ίσα που δεν ήθελε να έρθει για να μη μου γίνει βάρος και εγώ επέμενα. Μου είπε ότι θα μαγειρεύει εκείνη κάθε μέρα για όλους μας, υπηρέτρια θα γίνει για να με ξεκουράσει και να μας ευχαριστήσει για τη φιλοξενία και ο άντρας μου ο καραγύφτουλας ζητάει από μένα 10-15 ευρώ το πολύ για το ρεύμα που της αντιστοιχεί για μία εβδομάδα το πολύ που θα κάτσουν; Μα καλά δεν ντρέπεται καθόλου; Λίγη τσίπα δεν έχει πάνω του; Τι να πω πια, τα έχω χάσει. Ντρέπομαι για λογαριασμό του. Τόσα χρόνια πληρώνουμε τα πάντα μαζί και όταν δυσκολεύεται όταν αργούν να τον πληρώσουν βάζω εγώ παραπάνω χωρίς ποτέ να διαμαρτυρηθώ ή να του τα ζητήσω μετά που πληρώνεται. Το εξοχικό που πάμε μόνο κάθε καλοκαίρι και γιορτές το έχει αναλάβει εκείνος.

 

 

Καταλαβαίνω ότι οι εποχές είναι δύσκολες και τα λεφτά μας τα μετράμε για να δούμε αν βγάζουμε τη βδομάδα και το μήνα αλλά πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι και θα πρέπει να βοηθάμε και να διευκολύνουμε κάποιες καταστάσεις και όχι να κάνουμε τις ζωές μας πιο δύσκολες. Κατανοώ ότι είναι δικό του το σπίτι και θα έπρεπε πρώτα να τον ρωτήσω αλλά πίστευα ότι τόσα χρόνια ότι ήμουν παντρεμένη με ένα λογικό και γενναιόδωρο άνθρωπο και όχι με έναν καρμίρη τσιφούτη που ζητάει από τη γυναίκα του τη μισή ΔΕΗ επειδή θα φιλοξενήσει μία μόνη μαμά με τα παιδιά της που είναι σε ανάγκη.

Εσείς τι θα κάνετε στη θέση μου; Εγώ προσωπικά έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά και έχω παραιτηθεί. Λυπάμαι πάρα πολύ για τον τρόπο που σκέφτεται. Αν είναι δυνατόν…

Λένα

 

tilestwra.com

Advertisements

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα