Μην χασετε

Μητέρα παλεύει 8 χρόνια για να πάρει την επιμέλεια των τεσσάρων παιδιών της

Μητέρα τεσσάρων παιδιών από τον Βόλο αποκάλυψε τον «Γολγοθά» που βιώνει, προκειμένου να κερδίσει την επιμέλειά τους.

 

Η Ε.Σ. με δημόσια ανάρτησή της «άνοιξε την καρδιά της», στη σελίδα των «Μαμάδων της Μαγνησίας», κοινοποιώντας την περιπέτειά της που ξεκίνησε στις αρχές του 2014, όταν έφερε στον κόσμο το τέταρτο παιδί της, προκαλώντας μεγάλο κύμα συμπαράστασης από Βολιώτισσες μαμάδες που με μηνύματά τους έσπευσαν να της συμπαρασταθούν και να προσφέρουν βοήθεια.

«Θα ήθελα να σας ανοίξω την καρδιά μου. Δεν αντέχω άλλο», ξεκινά η ανάρτηση- κραυγή αγωνίας της πολύτεκνης μητέρας για την περιπέτεια που βιώνει.

Advertisements

Η ιστορία της όπως περιγράφει, ξεκινά στην Πάτμο, όπου το 2014 ζούσε με τον πρώην σύζυγό της. Ηταν έγκυος στο τέταρτο παιδί τους. Οπως αποκαλύπτει πάσχει από χρόνια ψυχική νόσο, επειδή ωστόσο δεν επιτρέπονται τα φάρμακα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, διέκοψε τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί. Στον τρίτο μήνα της κύησης χώρισε από τον σύζυγό της και έμεινε μόνη με τα τρία της παιδιά και τέταρτο στην κοιλιά της.

«Η πίεση ήταν μεγάλη, η περίοδος της εγκυμοσύνης πολύ δύσκολη, όμως δόξα τω Θεώ, τα κατάφερα και γέννησα και το τέταρτο παιδάκι μου υγιέστατο!», περιγράφει.

Ωστόσο, η δική της ψυχική υγεία διαταράχθηκε και ο γιατρός της συνέστησε άμεσα νοσηλεία και χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής. Η κοινωνική υπηρεσία άμεσα απευθύνθηκε σε συγγενείς, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας τους, προκειμένου να αναλάβουν την επιμέλειά τους για ενάμιση μήνα, όσο διάστημα δηλαδή η ίδια θα βρισκόταν σε κλινική. Δεν δέχθηκε κανείς. «Τους καταλαβαίνω είναι δύσκολο να αναλάβεις την φροντίδα και την ευθύνη τεσσάρων ανηλίκων παιδιών, έστω και για ενάμιση μήνα», λέει η ίδια.

 

Από τη στιγμή που δεν υπήρχε άλλη λύση, με εντολή εισαγγελέα, η επιμέλεια των παιδιών δόθηκε σε δομή. Οταν πήρε εξιτήριο από το ψυχιατρείο της Λέρου, επέστρεψε στη γενέτειρά της, τον Βόλο και ξεκίνησε δικαστικό αγώνα για να πάρει πίσω τα παιδιά της.

Advertisements

«Οκτώ χρόνια τώρα παλεύω να αποδείξω ότι είμαι καλά και μπορώ να φροντίσω τα παιδάκια μου», αναφέρει η Ε.Σ. η οποία πριν από δύο χρόνια, κατάφερε να πάρει πίσω τη μεγαλύτερη κόρη της με απόφαση δικαστηρίου. Το κορίτσι της, φιλοξενούνταν σε δομή του Βόλου και μετά από έξι χρόνια, γύρισε στο σπίτι με τη μητέρα της.

Για τα υπόλοιπα τρία παιδιά της, οι μάχες δόθηκαν στα δικαστήρια στην Κω. Κατά την πρώτη εκδίκαση της ζητήθηκε όπως περιγράφει έκθεση ψυχιάτρου για την περίπτωσή της. «Η διάρκεια της εξέτασής μου από τον γιατρό κράτησε περίπου δεκαπέντε λεπτά εκ των οποίων τα δέκα λεπτά ήταν ένα ερωτηματολόγιο που μου έδωσε να απαντήσω. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, έγραψε οκτώ σελίδες γνωμάτευση, τα χειρότερα για μένα, και ότι δεν είμαι σε θέση να παίρνω σημαντικές αποφάσεις, ούτε για τα παιδιά μου ούτε για τον ίδιο μου τον εαυτό! Καταλαβαίνετε τώρα μετά από μια τέτοια γνωμάτευση πως εξελίχθηκαν οι υπόλοιπες δίκες που ακολούθησαν», αναφέρει.

 

ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ

Η ίδια περιγράφει τον «Γολγοθά» της των τελευταίων οκτώ ετών. Πηγαινοέρχεται από τον Βόλο στο Αίγιο, 13 ώρες, προκειμένου να δει τα τρία παιδιά της στη δομή που φιλοξενούνται.

Βρήκε όπως υποστηρίζει το θάρρος να μιλήσει για την περιπέτειά της, μετά το θάρρος που επέδειξε το εννιάχρονο αγοράκι της.

Όπως υποστηρίζει σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, ο 9χρονος της αποκάλυψε ότι «επειδή ήταν ζωηρός, μια παιδαγωγός για να τον σταματήσει τον έπιασε από την κουκούλα της μπλούζας του και την έσφιξε τόσο που δεν μπορούσε να πάρει ανάσα».

«Μαμά πήγε να με πνίξει, πάρε τηλέφωνο την αστυνομία και κάνε καταγγελία, αυτά ήταν τα λόγια του αυτολεξεί», λέει στην ανάρτησή της η Ε.Σ. ζητώντας βοήθεια μέσω της κοινοποίησης της ιστορίας της, προκειμένου να υπάρξει ευαισθητοποίηση και να μπορέσει να πάρει πίσω τα παιδιά της.

«Πρέπει να πάρω τα παιδάκια μου! Δόξα το θεό, είμαι καλά, πατάω γερά στα πόδια μου, μπορεί να μην έχω χρήματα πολλά για να τους παρέχω άνετη ζωή, αλλά έχω την αγάπη μου και μια ζεστή αγκαλιά που τα περιμένει οκτώ χρόνια τώρα! Σας ευχαριστώ!», καταλήγει η δραματική έκκληση της μάνας.

Advertisements

 

taxydromos.gr

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα