Μην χασετε

Μήπως ο γιατρός έκανε λάθος διάγνωση; 5 περιπτώσεις που μπορεί να συμβεί!

3. Έχεις πονοκέφαλο, καταρροή, ρινική συμφόρηση και κόπωση.

• Η σύνηθης διάγνωση:

Αλλεργία.

• Ίσως είναι: Χρόνια ιγμορίτιδα.

Σύμφωνα με έρευνα από το αμερικανικό Asthma and Allergy Foundation, το
51% όσων συμμετείχαν είχαν θεωρήσει ότι είχαν αλλεργίες ενώ έπασχαν από ιγμορίτιδα και προτίμησαν να πάρουν φαρμακευτική αγωγή
αντί να επισκεφθούν το γιατρό. Η χρόνια ιγμορίτιδα μπορεί να διαρκέσει
μήνες με τουλάχιστον τρεις λοιμώξεις το χρόνο.

Advertisements

Κάποια αντιισταμινικά μπορεί να ανακουφίσουν τα συμπτώματά της, κρύβοντας και συντηρώντας όμως το πραγματικό πρόβλημα, δηλαδή «μία λοίμωξη που χρειάζεται να αντιμετωπιστεί με αντιβίωση και σε πιο σοβαρές
περιπτώσεις με επέμβαση», εξηγεί η Ανατολή Παταρίδου, xειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος, επιστημονική συνεργάτρια Νοσοκομείου «Υγεία» (pataridou.gr).

Η ειδικός προσθέτει ότι «ειδικά σήμερα ο ασθενής δεν πρέπει να φοβάται το χειρουργείο για την ιγμορίτιδα, γιατί γίνεται, πλέον, με μοντέρνες ενδοσκοπικές τεχνικές».

• Τι μπορείς να κάνεις

«Kατ’ αρχάς, να μην κάνεις αυτοδιάγνωση» συστήνει η ειδικός.

«Η εξέταση στον ωτορινολαρυγγολόγο και το ιστορικό θα δείξουν με ακρίβεια
αν είναι ιγμορίτιδα και θα οδηγήσουν στην ενδεδειγμένη θεραπεία, που μπορεί να είναι συντηρητική με φάρμακα ή χειρουργική ή συνδυασμός και των δύο. Αν επιμένεις να θες ο γιατρός σου να σου συστήσει κάποιο σκεύασμα τηλεφωνικά, επισήμανε όλα τα συμπτώματά σου. Στην ιγμορίτιδα, για παράδειγμα, δεν έχεις δακρύρροια, ενώ συνήθως ακολουθεί κάποια αναπνευστική λοίμωξη».

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα