Μην χασετε

Μια ολόκληρη γειτονιά ενώθηκε για να χαρίσει χαμόγελα στον 5χρονο Αλέξανδρο που έχει καρκίνο σε τελικό στάδιο

O 5χρονος Αλέξανδρος Χουρδάκης με καταγωγή από την Κρήτη, μόνιμος κάτοικος του Καναδά μαζί με την οικογένεια του, βρίσκεται σε τελικό στάδιο, όπως έχουν κρίνει οι γιατροί, καρκίνου στον εγκέφαλο

 

Ο μικρός Αλέξανδρος προσδοκούσε να επισκεφτεί τους καταρράκτες του Νιαγάρα κι ένα στοιχειωμένο σπίτι προκειμένου να δει τέρατα, όμως ο γιατρός απαγόρευσε την απομάκρυνσή του από το σπίτι.

Έτσι, μια ολόκληρη κοινότητα, “έφερε” το Χάλογουιν 1,5 μήνα νωρίτερα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ευχή του μικρού. Εκατοντάδες άνθρωποι ντύθηκαν με κουστούμια τεράτων, όπως αρμόζει άλλωστε και στην γιορτή του Halloween, και εμφανίστηκαν στην γειτονιά του μικρού προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ευχή του.

Advertisements

Το χρονικό

Όταν έδυσε ο Ήλιος την περασμένη Τετάρτη, οι γειτονιές και οι δρόμοι της πόλης Χάμιλτον, γέμισαν τέρατα για τα μάτια του μικρού Αλέξανδρου.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι γονείς του Αλέξανδρου, Νίκος και Κίρα, περπάτησαν τους δρόμους μαζί με τον μικρό, και τον σύστησαν σε… μάγισσες, ζόμπι, χαρακτήρες από ταινίες και παιδικά κινούμενα σχέδια, όπως και σε πυροσβέστες αλλά και ανθρώπους της κοινότητας που εμφανίστηκαν προκειμένου να δείξουν την αγάπη τους.

Η οικογένεια Χουρδάκη, έμαθε την προηγούμενη εβδομάδα πως δυστυχώς η πειραματική θεραπεία που θα βοηθούσε τον Άλεξ να αντιμετωπίσει τον καρκίνο τα τελευταία 4,5 έτη είχε σταματήσει να ανταποκρίνεται και πως ο καρκίνος του μικρού βρισκόταν σε τελικό στάδιο, σύμφωνα με τους γιατρούς, λέει η οικογενειακή φίλη Paula Tzouanakis Anderson σε δημοσίευσή της στα κοινωνικά δίκτυα. Η οικογένεια όμως επιβεβαίωσε τα λεγόμενά της στο τηλεοπτικό κανάλι CBC.

Advertisements

Η Paula, συνεχίζει λέγοντας πως η οικογένεια του μικρού, συμπεριλαμβανομένου του αδερφού του Αλέξανδρου, Κώστα, ετών 9, και της αδερφής του Ειρήνης, ετών 2, θέλουν να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να πραγματοποιήσουν κάθε μια ευχή του.

Ένα βράδυ, ενώ η Paula είχε επισκεφτεί την οικογένεια άκουσε πως ο μικρός Άλεξ είχε όνειρο να δει τέρατα από κοντά, ήθελε για την ακρίβεια να επισκεφθεί ένα από τα στοιχειωμένα σπίτια στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, όμως οι γιατροί του συνέστησαν να μείνει κοντά στο σπίτι.

Στην αρχή η Paula άρχισε να ψάχνει για διακοσμητικά σχετικά με το Halloween για τον μικρό, προκειμένου να φτιάξει ενα στοιχειωμένο σπίτι στην αυλή της οικογένειας. Μια φίλη όμως της πρότεινε να επικοινωνήσει το εγχείρημα στην σελίδα της κοινότητας στο Facebook. “Η άμεση αντίδραση του κόσμου ήταν συγκλονιστική” λέει η ίδια.

Σε λιγότερο από 48 ώρες ήταν σε θέση να κλείσουν την κεντρική λεωφόρο της πόλης και να καλέσει για βοήθεια την τοπική Αστυνομία και Πυροσβεστική, κάποιος εθελοντές που θα έβαφαν τα πρόσωπα του κόσμου, πωλητές ποπκορν και μαλλιού της γριάς, και δεκάδες αγωνιστικά αυτοκίνητα προκειμένου να διακοσμήσουν τους δρόμους!

“Ο Αλέξανδρος” λέει, “χαιρετούσε τους πάντες στον δρόμο! Ήξερε πως ήταν για εκείνον.. μπορούσες να δεις την αγάπη και την ευγνωμοσύνη στα μάτια του”

Η κοινότητα κατάφερε μέσω δωρεών να μαζέψει χρήματα που προσφέρθηκαν στην οικογένεια, τα οποία, σύμφωνα με τον πατέρα, Νίκο, θα φανούν πολύ χρήσιμα για τα όσα θα ακολουθήσουν.

Advertisements

 

cretalive.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα