Μην χασετε

«Κάναμε όλα όσα υποσχέθηκα στο αγόρι μου ότι θα έκανα»: Παγκόσμια συγκίνηση, αποσύνδεσαν τον 12χρονο Άρτσι από την μηχανική υποστήριξη

«Κάναμε όλα όσα υποσχέθηκα στο αγόρι μου ότι θα έκανα»

 

Χωρίς να έχουν πλέον άλλη νομική δυνατότητα να προσβάλλουν την απόφαση, οι γονείς του Άρτσι Μπάτερσμπι ειδοποιήθηκαν ότι θα τερματιστεί η μηχανική υποστήριξη στον εγκεφαλικά νεκρό γιο τους στις 10:00 το πρωί (σ.σ. 12:00 ώρα Ελλάδος) του Σαββάτου.

Μιλώντας στο Sky News η μητέρα του αγοριού, Χόλι Ντανς, είπε ότι από το νοσοκομείο τους έκαναν σαφές ότι δεν υπάρχουν πλέον άλλες επιλογές.

Advertisements

Και η ίδια όμως αναγνωρίζει ότι οι δυνατότητες στη Δικαιοσύνη έχουν εξαντληθεί: «Κάναμε όλα όσα υποσχέθηκα στο αγόρι μου ότι θα έκανα», δήλωσε.

Οι γονείς πάλεψαν με την δικαιοσύνη

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα οι γονείς του Άρτσι είχαν παλέψει νομικά ενάντια στην απόφαση να διακοπεί η υποστήριξη και έπειτα να τους δοθεί η δυνατότητα να μεταφέρουν το αγόρι σε κέντρο ανακούφισης, στο οποίο θα είχε «ένα αξιοπρεπές τέλος».

Και στις δύο προσφυγές πέτυχαν. Η προσφυγή κατά της διακοπής υποστήριξης απορρίφθηκε στο Εφετείο και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που έκρινε ότι δεν έχει αρμοδιότητα.

Advertisements

Η κίνηση για τη μεταφορά εκτός νοσοκομείο απορρίφθηκε όταν το δικαστήριο συντάχθηκε με τους γιατρούς που εκτιμούν ότι θα είναι επικίνδυνη για τη ζωή του αγοριού.

Ο Άρτσι είναι σε κώμα από τις 7 Απριλίου, πιθανόν γιατί είχε λάβει μέρος σε διαδικτυακή πρόκληση. Οι γιατροί θεωρούν ότι δεν είχε καμία ελπίδα ανάρρωσης.

Η ιστορία του Άρτσι

Ο 12χρονος Άρτσι είχε πέσει σε κώμα μετά από ένα ατύχημα που είχε στο σπίτι του. Ήταν στις 7 Απριλίου, όταν η μητέρα του τον εντόπισε αναίσθητο μετά από ατύχημα που είχε στον σπίτι του στο Σάουθεντ του Έσσεξ. Η μητέρα του εκτιμά ότι ο 12χρονος είχε λάβει μέρος σε μια διαδικτυακή πρόκληση.

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα