Μην χασετε

Η νέα μόδα στα μαγιό είναι τα… μπουρκίνι

Μουσουλμανικά μαγιό επιλέγουν Αμερικανίδες και Ευρωπαίες για να «κρύψουν» τα παραπανίσια κιλά
Μπικίνι, μονοκίνι, ολόσωμο, μπραζίλιαν, στρινγκ…όλα τα παραπάνω θεωρούνται πλέον πασέ καθώς η νέα μόδα στα μαγιό προστάζει τα μπουρκίνι, τα χαρακτηριστικά μαγιό που επιλέγουν οι γυναίκες των μουσουλμανικών χωρών για να καλύπτουν ολόκληρο το σώμα τους ώστε να απολαύσουν το μπάνιο τους στη θάλασσα.

Advertisements

Η μόδα των μπουρκίνι ή Μοντεστκίνι (από το «modest» που σημαίνει σεμνός), όμως, δεν περιορίζεται πια στις Μουσουλμάνες, αλλά έχει περάσει τα σύνορα και καταφθάνει στις ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στις ΗΠΑ.

Οι Βρετανίδες, οι Αμερικανίδες και οι Καναδές λατρεύουν τα συγκεκριμένα μαγιό, καθώς με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να καλύψουν τυχόν ατέλειες ή παραπανίσια κιλά, αλλά και να προστατευθούν από την υπεριώδη ακτινοβολία και τα αδιάκριτα βλέμματα, με αποτέλεσμα η ζήτηση των μπουρκίνι να αυξηθεί σημαντικά.

Σε παλαιότερο δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail, μάλιστα, η σεφ Ναιτζέλα Λόσον, η οποία πρόσφατα έπεσε θύμα κακοποίησης από τον σύζυγό της τον δισεκατομμυριούχο συλλέκτη σπάνιων έργων τέχνης και άλλοτε πανίσχυρο διαφημιστή, Τσαρλς Σαάτσι, υπερασπίστηκε την επιλογή της να κάνει μπάνιο φορώντας μπουρκίνι.

«Ήθελα κάτι άνετο που να με κάνει να νιώθω καλά», είχε δηλώσει η Λόσον, η οποία έπειτα από την πρώτη της εμφάνιση, και άλλες γυναίκες ακολούθησαν το παράδειγμά της αποκτώντας ένα μπουρκίνι.

Άγνωστο παραμένει πάντως αν οι Ελληνίδες θάψουν στο βάθος της ντουλάπας τους τα αποκαλυπτικά μαγιό για να τα αντικαταστήσουν με τα μπούρκα για την θάλασσα.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα