Μην χασετε

Η εξομολόγηση της Μαρίας Ηλιάκη: «Έχω έναν φόβο μην πάθω κάτι και τι θα γίνει η μικρή, όταν το σκέφτομαι βάζω τα κλάματα»

Για το δικό της άγχος ως μαμά και για όσα κάνει στην προσπάθειά της να το περιορίσει, μίλησε η Μαρία Ηλιάκη στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας».

 

Η παρουσιάστρια, με αφορμή το θέμα της ανατροφής των παιδιών και το άγχος που φέρνει στους νέους γονείς, μίλησε για το πόσο έχει αλλάξει η ζωή της με τον ερχομό της κόρης της και εξομολογήθηκε τι φοβάται περισσότερο.

«Η κόρη μου είναι δέκα μηνών. Ζούμε σε περίεργες εποχές, υπάρχει το άγχος του τι θα γίνει αύριο. Τα σκέφτομαι όλα και όλα περνούν από το μυαλό μου, αλλά προσπαθώ να μείνω στο τώρα και σε πράγματα όπως πώς θα την κοιμίσω, αν θα φάει καλά. Αλλά όταν είσαι γονιός όλα έρχονται στο μυαλό σου», είπε αρχικά.

Advertisements

«Είμαι σε πολύ καλό δρόμο γιατί οι πρώτοι πέντε μήνες ήταν πολύ δύσκολοι. Δε κοιμόταν, έκλαιγε… Το κοιτούσα και έλεγα στον Στέλιο, “ας μας πει γιατί κλαίει, της τα έχουμε κάνει όλα και δε σταματάει”», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, σημείωσε: «Εγώ δεν είμαι άνθρωπος των άκρων, η αλήθεια είναι αυτή. Θεωρώ ότι δεν είμαι υπερπροστατευτική με την Κατερίνα. Θέλω να την κάνω και λίγο ανεξάρτητη. Από τα πιο βασικά που ήθελα να μάθει είναι να κοιμάται μόνη της. Ήθελα να μάθει το παιδί ότι έχει το δωμάτιό της, το χώρο της, το κρεβατάκι της, δε θα κοιμάται όλη της τη ζωή με τη μαμά. Κάποια στιγμή στον 8ο-9ο μήνα είπα “τώρα, πρέπει να πας στο κρεβατάκι σου”. Την πέμπτη μέρα πήγε και είναι ήρεμη».

 

Επίσης, η Μαρία Ηλιάκη αποκάλυψε τι είναι αυτό που της δημιουργεί μεγάλο άγχος.

«Έχουν περάσει πολλά από το μυαλό μου σε ότι αφορά τη μαμά μου. Στο μαιευτήριο ειδικά, τις πρώτες ώρες που γεννήθηκε η μικρή τη σκεφτόμουν πάρα πολύ. Έχω έναν φόβο μην πάθω κάτι και τι θα γίνει η μικρή αλλά επειδή όταν το σκέφτομαι βάζω τα κλάματα, το έχω κρύψει καλά και προσπαθώ να μην το επαναφέρω συχνά γιατί μου δημιουργεί πολύ μεγάλο άγχος αυτή η σκέψη», είπε.

Advertisements

«Αυτό που σου λένε ότι διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του παιδιού στα πρώτα τρία χρόνια είναι πολύ μεγάλο βάρος», υπογράμμισε.

 

Τέλος, μίλησε και για τον σύντροφό της, Στέλιο Μανουσάκη: «Μου αρέσει να περνάω πολύ χρόνο με τη μικρή αλλά υπάρχουν και ώρες που θέλω να αφιερώσω στον εαυτό μου, να κάνω τη γυμναστική μου, να πάω στη δουλειά μου… Ο Στέλιος, επειδή τυχαίνει να είναι και γυναικολόγος είμαι πολύ τυχερή γιατί ήξερε και την ψυχολογία μου και καταλαβαίνει πολλά πράγματα.

Είναι πάρα πολύ σημαντικός ο ρόλος του μπαμπά. Όχι μόνο σε πρακτικά θέματα αλλά και στο πως θα μπουστάρει τη μαμά. Τώρα έχουμε μάθει ότι όταν ο μπαμπάς είναι στην Αθήνα, κάθε πρωί θα κάτσει μια ώρα στο κρεβάτι με τον μπαμπά της να παίξει. Τη βλέπεις ότι της αρέσει, φαίνεται στο ύφος της».

 

in.gr

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα