Μην χασετε

Η εξομολόγηση της Χριστίνας Κοντοβά για την υιοθεσία της κόρης της: «Βρέθηκα σε ένα μοναστήρι και ζήτησα σημάδι»

Στο podcast “The Speakers”, η Χριστίνα Κοντοβά μίλησε με τον Απόστολο Κουμαρινό για την υιοθεσία της κόρης της, Ada, και το σημάδι που ο Θεός της έστειλε για να ξεκινήσει τη διαδικασία. Όπως αποκάλυψε η γνωστή σχεδιάστρια, επισκέφθηκε ένα μοναστήρι και λίγες ημέρες αργότερα, παρευρέθηκε σε μια γνωστή θεατρική παράσταση, όπου άκουσε για πρώτη φορά να αναφέρεται η υιοθεσία. Έτσι ξεκίνησε το μοναδικό ταξίδι για την αγαπημένη της κόρη.

«Ακόμα συγκινούμαι, όταν μιλάω για την υιοθεσία της Ada. Μου είναι δύσκολο το να θυμάμαι και το πίσω. Στο τελευταίο ταξίδι στην Αιθιοπία ήμουν με μία φίλη μου και της είπα ότι την επόμενη φορά θα γυρίσω για να υιοθετήσω παιδί. Ήταν πολύ έντονο στο μυαλό μου το θέμα της υιοθεσίας αλλά βασανιζόμουν μέσα μου. Στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο ανοιχτό το θέμα της υιοθεσίας. Και δεν είχα κανέναν στο περιβάλλον μου» είπε αρχικά η Χριστίνα Κοντοβά και συνέχισε:

«Βρέθηκα σε ένα μοναστήρι και ζήτησα σημάδι. Λίγες ημέρες μετά, γνώρισα μία γυναίκα που είχε υιοθετήσει ένα παιδί από την Αιθιοπία και πάνω σε αυτό, μου δείχνει τον γιο της που ήθελε να τον βαφτίσω. Έκατσα, την άκουσα, αλλά είχα ακόμα την απόστασή μου. Λίγες ημέρες, με κάλεσε η Ευγενία Σαμαρά να δω ένα θεατρικό έργο, το «Μαμά», και η πρώτη ατάκα που έλεγε είναι «μαμά, θέλω να υιοθετήσω ένα παιδί». Κι εκεί έβαλα τα κλάματα, έκλαιγα επί 1,5 ώρα. Την επόμενη ημέρα, πήρα τη γυναίκα που είχε υιοθετήσει το παιδί από την Αιθιοπία για να μου εξηγήσει τη διαδικασία».

Η Χριστίνα Κοντοβά εξήγησε τον λόγο που αποφάσισε να μοιραστεί δημόσια ότι υιοθέτησε ένα κορίτσι. «Αποφάσισα να το κοινοποιήσω πρώτα από όλα γιατί έλειψα πολύ καιρό. Έλειψα 13 μήνες στην Ουγκάντα. Δε θα μου άρεσε να μπω στην Ελλάδα ξαφνικά με ένα παιδί. Όταν ο κόσμος δε ξέρει, μπορεί να περνούν από το μυαλό του διάφορα. Έτσι αποφάσισα να το δείξω όλο. Όταν άρχισα να έχω συναισθήματα για το παιδί μετά το πρώτο δίμηνο, δε μπορούσα να διανοηθώ ότι θα αφήσω το παιδί. Μετά έκατσα 6 μήνες σερί. Μου έλεγε η δικηγόρος μου ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία με τα χαρτιά και να γυρίσω πίσω-γιατί έβαλα σε κίνδυνο και την επιχείρησή μου-, κι εγώ επέμενα ότι το παιδί δεν θα το ξαναφήσω» σημείωσε.

Advertisements

 

tlife.gr

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα