Ερώτηση:
Καλησπέρα. Η κόρη μου είναι 14 ετών και ακόμα παίζει με τις κούκλες της και λούτρινα αρκουδάκια της. Είναι ένα κοινωνικό παιδί που ποτέ δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα. Παρόλα αυτά ανησυχώ… Είναι φυσιολογικό για την ηλικία της;

Advertisements

 

<Απάντηση:
Αγαπητή αναγνώστρια,

Η ηλικία της κόρης σας είναι μόνον ένα στοιχείο δικό της και δε μπορεί να οδηγεί με ασφάλεια σε μια εικόνα ή κάποια συμπεριφορά που αναμένεται να έχει. Αυτό σημαίνει ότι συνδράμουν αμέτρητοι παράγοντες στην ανάπτυξη των παιδιών τόσο σε επίπεδο συναισθήματος όσο και συμπεριφοράς.

Advertisements

Ένα παιδί ή έφηβος που βιώνει πολλές αλλαγές ή κάποια κρίση στην οικογένεια ή έντονο στρες, τακτικά μπορεί να παλινδρομεί στη συμπεριφορά του ώστε να αισθανθεί ασφάλεια και να λάβει φροντίδα από τους γονείς.

Η υπέροχη κόρη σας ετοιμάζεται για τη διαφοροποίηση της! Αυτό από μόνο του είναι ιδιαίτερα στρεσογόνο! Ενισχύστε την με την τρυφερότητα σας και δώστε της το μήνυμα ότι ο μοναδικός ρυθμός της είναι βεβαίως σεβαστός και όμορφος. Μην αγωνιάτε εφόσον βλέπετε ότι σφαιρικά προχωρά όμορφα και κοινωνικά τα καταφέρνει πολύ καλά.

Να τη χαίρεστε!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Advertisements

Από mama365.gr

Advertisements