Μην χασετε

«Η Διονυσία μου, ούρλιαζε από τον πόνο»: Σuγκλονίζει ο σύζυγος της 43χρονης μητέρας που πέθανε μετά από επέμβαση ρουτίνας

Μια 43χρονη μητέρα 4 παιδιών «έφυγε» από τη ζωή μετά από χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης ινομυωμάτων σε ιδιωτική κλινική. Ο σύντροφός της, τα 4 παιδιά της και η φίλη της συγκλονίζουν.

Advertisements

Μετά από ένα χρόνο και, το «γιατί» παραμένει. Γιατί και πώς μια γυναίκα 43 ετών και μητέρα 4 παιδιών, εισήλθε στο νοσοκομείο για προγραμματισμένη επέμβαση ρουτίνας για αφαίρεση ινομυωμάτων, και μετά από δύο ημέρες πέθανε.

 

 

Όπως περιγράφει ο σύζυγός της, η 43χρονη Διονυσία, αφού έκανε την επέμβαση πονούσε πολύ, και ούρλιαζε ότι πονάει η κοιλιά της. Τότε σε επικοινωνία που είχε ο ίδιος με την γιατρό που την χειρούργησε, τον διαβεβαίωσε ότι δεν είναι κάτι και ότι είναι όλα καλά.

Ήρθε η χειρουργός, μου είπε να μην ανησυχώ και ότι όλα θα πάνε καλά. Μου είπε ότι είναι μια απλή επέμβαση ρουτίνας. Όταν τελείωσε το χειρουργείο μου είπε η γιατρός ότι πρώτη φορά έκανε τόσο εύκολη επέμβαση. Μου είπε “Δε θα είμαι εδώ, πρέπει να φύγω γιατί πέθανε η ξαδέλφη μου στη Δράμα”….

Την επόμενη ημέρα το πρωί, χτυπάει το τηλέφωνο και μαθαίνει ότι η Διονυσία πέθανε, «τη χάσαμε τη Διονυσία». Ο ίδιος πήγε αμέσως στο νοσοκομείο, και όπως περιγράφει «βλέπω στα μάτια τους ότι φαίνεται το λάθος που έχουν κάνει, δηλαδή δεν έχουν να μου πουν τίποτα. Μου λένε ότι τάχα μου και καλά, πήγανε όλοι οι γιατροί και την εξετάσανε. Την ξανά ρωτάω (σ.σ την γιατρό που την χειρούργησε) πώς έγινε, και τι έγινε και μου λέει “δεν ξέρω”.

 

Όταν πήγα στο γραφείο της μετά και της ζήτησα ιστορικό, μου λέει “εγώ ιστορικό δεν έχω”, γράφουν στα χαρτιά τους ιστορικό ελεύθερο, το ιστορικό δεν ήταν ελεύθερο, είχε νοσηλευτεί, είχε γίνει μετάγγιση αίματος.

Advertisements

Η σύζυγός μου είχε κάνει 4 καισαρικές, είχε ατροφικό νεφρό εκ γενετής και το ήξερε. Η νεκροψία – νεκροτομή έδειξε ότι έφυγε από εσωτερική αιμορραγία. Αυτοί όταν είδαν ότι η Διονυσία μου, ούρλιαζε από τον πόνο, της δώσανε πεθιδίνη, είναι ένα είδος κάπως ναρκωτικού, την είδε η νοσοκόμα και είπε ότι ήταν ήρεμη και κοιμόταν».

Στη συνέχεια περιγράφει ότι μιλώντας με ένα γιατρό, στην λαϊκή αγορά όπου εργάζεται, του είπε «πες μου ότι δεν της έκαναν μια αξονική; Είναι καθαρά ιατρική αμέλεια». Ο άντρας της ζητάει δικαίωση, και θέλει να αποδοθούν ευθύνες κατά παντός υπευθύνου.

Θέλουμε να αποδοθούν ευθύνες. Μου στέρησαν τη Διονυσία μου, τη μητέρα των τεσσάρων παιδιών μου”, τονίζει μεταξύ άλλων ο σύζυγος της κύριος Αντώνης.

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα