Μην χασετε

Γρηγόρης Πετράκος για Πέτρο Τατσόπουλο: «Ο κύριος μορφωμένος λέει αμόρφωτους όσους πιστεύουν στο Θεό. Καημένε»

Μία ανάρτηση στην οποία “καρφώνει” τον Πέτρο Τατσόπουλο, μετά τη σύλληψή του, που προκάλεσε σάλο, έκανε στον λογαριασμό του στο facebook ο τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος.

 

Ο Πέτρος Τατσόπουλος έχει επανειλημμένως εκφράσει τις θέσεις του περί της θρησκείας, οι οποίες βρίσκουν πολύ κόσμο σύμφωνο, ενώ από πολλούς δεν είναι και αποδεκτές.

Ενας από εκείνους που… δεν τις αποδέχονται, είναι και ο Γρηγόρης Πετράκος, ο οποίος συχνά-πυκνά εκφράζεται μέσω -πολυσυζητημένων- αναρτήσεών του είτε για τη θρησκεία και τον Θεό, είτε παριστάνοντας τον “επιστήμονα”, μιλώντας για τον κορονοϊό, τα εμβόλια κλπ, είτε λέγοντας απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας κ.α.

Advertisements

Αυτή τη φορά, ο τραγουδιστής τα “έβαλε” με τον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο, λέγοντας μεταξύ άλλων πως “νομίζει ότι είναι μορφωμένος”.

“Ο σύγχρονος ξερόλας όμως του 21ου αιώνα είναι πολύ πιο έξυπνος και σοφός από αυτούς. Και αναρωτιέται αν θρησκεία και παιδεία είναι ασύμβατα… Θα σε στενοχωρήσω αλλά αθεΐα και παιδεία είναι τα μόνα ασύμβατα. Καημένε…”, σημειώνει στην ίδια ανάρτηση.

 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γρηγόρη Πετράκου:

Η χειρότερη μορφή αμόρφωτου.
Εκείνος που νομίζει ότι είναι μορφωμένος.
Αλλά η αλαζονεία του είναι δέκα πήχεις πάνω απ τη μόρφωση του.

Ο κύριος μορφωμένος λοιπόν λέει αμόρφωτους όσους πιστεύουν στο Θεό. Μέσα σε αυτούς προφανώς βάζει το Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Πλωτίνο, τον Πλούταρχο και τον Επικτητο που στα μνημειώδη φιλοσοφικά τους έργα αναφέρουν το Θεό κάθε δεύτερη σειρά.
Να θυμίσω λοιπόν στον ανεκδιήγητο ότι ο Πλάτων θεωρεί Παιδεία μόνο τη Φιλοσοφία και τη
Μουσική. Και δεν υπήρξε μεγάλος φιλόσοφος
στην αρχαία παγκόσμια σοφία και διανόηση που δεν είχε το Θεό σαν κύριο θέμα της έρευνας του. Ο σύγχρονος ξερολας όμως του 21ου αιώνα είναι πολύ πιο έξυπνος και σοφός από αυτούς. Και αναρωτιέται αν θρησκεία και παιδεία είναι ασύμβατα… Θα σε στενοχωρήσω αλλά αθεΐα και παιδεία είναι τα μόνα ασύμβατα. Καημένε…

Advertisements

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα