Μην χασετε

Γιάννης Τοπαλούδης: «Γιατί να μην μπει ο όρος οικογενειοκτονία; Έχουν δoλoφoνήσeι τις οικογένειές μας, όχι μόνο τα παιδιά μας»

«Με πιάνουν τα γέλια όταν μιλάμε για το τεκμήριο της αθωότητας. Όταν οι εγκληματικές ενέργειες και οι τρόποι με τους οποίους μεταχειρίστηκαν το κορίτσι μας και οι βασανισμοί που δέχτηκε είναι πασιφανείς, τότε για ποιο τεκμήριο της αθωότητας μιλάμε;»» ανέφερε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ αναφερόμενος στην αίτηση αναίρεσης που κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

Advertisements

Στις αιτήσεις τους στον Άρειο Πάγο οι δύο κατηγορούμενοι κάνουν λόγο για ακυρότητα και έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, ότι δεν τηρήθηκε η δίκαιη δίκη και δεν υπήρξε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας για τα ελαφρυντικά.

 

 ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΩΝ

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του καταδικάστηκαν τελεσίδικα σε ισόβια κάθειρξη 15 συν 15 έτη για την δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, χωρίς ελαφρυντικά.

Για τα ελαφρυντικά η εισαγγελική λειτουργός τόνισε πως ορθώς απορρίφθηκαν τα αιτήματά τους για ελαφρυντικά. Δεν προκύπτει, είπε χαρακτηριστικά, ότι τέλεσαν αυτές τις πράξεις λόγω ανωριμότητας της ηλικίας τους. Το δικαστήριο τεκμηριώνει απολύτως την απόφασή του, τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Κονταξή.

Από την πλευρά τους, οι δύο συνήγοροι των καταδικασθέντων υποστήριξαν αναλυτικά τους λόγους αναίρεσής τους, που όμως δεν έγιναν δεκτοί.

 

 

Advertisements

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ αναφερόμενος στην αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου των δύο καταδικασθέντων για τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας, τους κατακεραύνωσε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «αυτά τα δύο μπουμπούκια ήταν γνωστά στην κοινωνία της Ρόδου».

«40 δίκες και 45 μαζί με τον Άρειο Πάγο είναι συνολικά εκείνες που πραγματοποιήθηκαν. Αν αναλογιστείτε επί 2.000 χιλιόμετρα από το Διδυμότειχο, θα ήταν σαν να κάναμε τον γύρο του κόσμου δύο φορές με το αυτοκίνητό μας.

Αυτά τα έξοδα κανένας δεν έχει αφήσει στην οικογένεια μας και ούτε στις υπόλοιπες οικογένειες που δυστυχώς θα βρεθούν και αυτές στην ίδια μοίρα με τη δικιά μας να φτάσουν οι εγκληματίες μέχρι τον Άρειο Πάγο. Το έχουν αυτό το δικαίωμα, δεν το αρνείται κανένας. Αλλά όμως επιτέλους η πολιτεία να ενσκήψει και στα προβλήματα και κυρίως στα οικονομικά, δεν μιλάω για τα ψυχικά, που κάθε φορά ζητιανεύουμε για να έρθουμε στην Αθήνα για τα δικαστήρια» και πρόσθεσε
«Πού είναι αυτό το ρημάδι κράτος για τις οικογένειες των θυμάτων. Καλά κάνει και δέχεται τις ενστάσεις, τα εφετεία και τους Άρειος Πάγος για τους εγκληματίες, αλλά όμως να υπάρχει μία προϋπόθεση.

Να καταβάλλετε εσείς οι εγκληματίες το ποσό για όλα τα δικαστικά έξοδα, για τους αρεοπαγίτες, για τους δικαστές, για τις οικογένειες των θυμάτων και μετά να δέχεστε εσείς σαν κράτος να γίνει ένσταση, το Εφετείο ή ο Άρειος Πάγος. Εκεί θα δοθεί η μαγκιά σας.

Όχι να πληρώνουμε και εμείς ως Έλληνες φορολογούμενοι τον δωρεάν δικηγόρο του εγκληματία του παιδιού μας».

«Γιατί να μην μπει ο όρος γυναικοκτονία; Γιατί να μην μπει ο όρος οικογενειοκτονία στον Ποινικό κώδικα; Τι σημαίνει οικογενειοκτονία; Έχουν δολοφονήσει τις οικογένειές μας, όχι μόνο τα παιδιά μας» τόνισε ο τραγικός πατέρας σημειώνοντας πως «δεν το αντιλαμβάνεται κανένας, για να έρθει κάποια ποινή στους εγκληματίες και γι αυτό, για την οικογενειοκτονία» ενώ πρόσθεσε πως «υπάρχουν κάποιοι δικηγορίσκοι που μέσα στις δικαστικές αίθουσες δολοφονούν, ξαναβιάζουν τις ψυχές μας, τις ψυχές των παιδιών μας. Να μπει επιτέλους ένας εθνικός φραγμός σε κάθε τέτοιο δικηγορίσκο που προσβάλει ξανά τη μνήμη του παιδιού μας».

 

infokids.gr

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα