Η εφηβεία είναι μια δύσκολη περίοδος για κάθε παιδί. Εσείς από την πλευρά σας κάντε ό,τι μπορείτε για να την κάνετε πιο εύκολη. Δείτε λοιπόν μερικές έξυπνες ιδέες για να δημιουργήσετε το τέλειο εφηβικό δωμάτιο που θα κάνει το παιδί σας να αισθάνεται τέλεια.

Δημιουργήστε όμορφους αποθηκευτικούς χώρους Για να φτιάξετε ένα μοντέρνο εφηβικό δωμάτιο θα πρέπει να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει και να φτιάξετε projects που θα είναι λειτουργικά αλλά και πολύ εμφανίσιμα. Η προσθήκη μιας επιφάνειας με διακεκομμένες σειρές μπορεί να βοηθήσει πολύ στη δημιουργία αποθηκευτικών χώρων. Σε μια τέτοια επιφάνεια μπορείτε να κρεμάσετε όσα ράφια επιθυμείτε αλλά και ποδήλατα, skateboards, rollers και ό,τι άλλο χρησιμοποιεί το παιδί σας καθημερινά και προτιμάτε να το βλέπετε στον τοίχο παρά πεταμένο στο πάτωμα.

960

Έργα τέχνης ή αφίσες Οι αφίσες ταιριάζουν πολύ σε εφηβικά υπνοδωμάτια και έχουν το θετικό ότι μπορείτε να τις αντικαταστήσετε εύκολα. Οι έφηβοι συνηθίζουν να αλλάζουν συχνά γνώμη για το τι τους αρέσει και τι όχι καθώς ακολουθούν πιστά τη μόδα και τις αλλαγές της. Έτσι μπορεί αυτόν τον μήνα να είναι φαν ενός συγκροτήματος και σε 2-3 μήνες να ασχολούνται μόνο με την ομάδα τους. Οι αφίσες είναι η καλύτερη επιλογή γιατί αντικαθίστανται εύκολα και στοιχίζουν ελάχιστα.

Advertisements

119

Η επιλογή του γραφείου Ένα εφηβικό δωμάτιο πρέπει να έχει τον κατάλληλο χώρο για διάβασμα, έτσι ώστε να είναι ελκυστικός για το παιδί. Μια πολύχρωμη καρέκλα, μια όμορφη λάμπα και μπόλικο φως θα κάνουν τον χώρο πολύ πιο ευχάριστο και όμορφο. Το διάβασμα δεν είναι η αγαπημένη απασχόληση των παιδιών και γι” αυτό θα πρέπει να το βοηθάτε να το αγαπήσει όσο γίνεται περισσότερο.

214

Αποφύγετε τη μίνιμαλ διακόσμηση Τα παιδιά δεν είναι μεγάλοι fans της μίνιμαλ διακόσμησης. Προτιμάνε ό,τι πιο πολύχρωμο, πολυμορφικό και πολύπλοκο για να είναι μονίμως σε εγρήγορση και να μη βαριούνται. Γι’ αυτό επιλέξτε καρέκλες με έντονο χαρακτήρα, διακοσμητικά έπιπλα με σχέδια και logos και γενικότερα διακόσμηση με χρώμα.

Advertisements

9d741f519cad6dd00617291702b694df-1

Μην ακολουθείτε τον εύκολο και απλό δρόμο Σε ένα εφηβικό δωμάτιο πρέπει να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει επιλέγοντας έπιπλα και διακόσμηση που ταιριάζει στην προσωπικότητα του δικού σας παιδιού και όχι στη δική σας. Αν για παράδειγμα το παιδί σας αγαπάει τη φύση μπορείτε να του δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που να θυμίζει φύση. Αν λατρεύει τον αθλητισμό, φτιάξτε του ένα δωμάτιο με στοιχεία από το άθλημα που αγαπάει. Έτσι θα του ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση και θα το ωθήσετε να ασχοληθεί ακόμα περισσότερο με τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά του.

314

Δώστε του την ανεξαρτησία που χρειάζεται Οι έφηβοι λατρεύουν την ανεξαρτησία και τους αρέσει να νιώθουν πως μπορούν να καταφέρουν τα πάντα μόνοι τους. Δημιουργήστε, αν είναι εφικτό, διαφορετικούς χώρους στο δωμάτιό του για να νιώθει πως μένει σε ένα μικρό δικό του σπίτι και όχι απλά σ’ ένα υπνοδωμάτιο.

Advertisements

411

Αφήστε το να δημιουργήσει τα δικά του διακοσμητικά Αν το παιδί σας θέλει να κρεμάσει στον τοίχο φωτογραφίες ή κάποιον πίνακα που έφτιαξε μην το εμποδίσετε. Είναι καλό να αφήνετε τα παιδιά σας να εκφράζονται και να δημιουργούν μόνα τους τα διάφορα στοιχεία του χώρου τους όπως τον θέλουν. Συζητήστε μαζί του, επιλέξτε μαζί τα έπιπλα που θα πλαισιώσουν τον χώρο του και δώστε του τη δυνατότητα να τον διαμορφώσει όπως αυτό θέλει.

511

Επιλέξτε άνετα κρεβάτια Το κρεβάτι πρέπει να είναι το πιο ακριβό έπιπλο σε ένα εφηβικό δωμάτιο (και μην ξεχνάτε το στρώμα και το μαξιλάρι). Το σώμα σε αυτή την ηλικία αναπτύσσεται και καλό είναι να του προσφέρετε τις καλύτερες προδιαγραφές για να αναπτυχθεί σωστά χωρίς προβλήματα στη μέση, τον αυχένα ή τη σπονδυλική του στήλη.

Advertisements

1

spirossoulis.com

Advertisements