Μην χασετε

29 υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε οικονομικά ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Το να έχετε μικρό υπνοδωμάτιο δεν είναι απαραίτητα μειονέκτημα. Το να είναι, όμως, το δωμάτιό σας «άσχημο» και βαρετό και να μην κάνετε τίποτα για αυτό είναι (διακοσμητικά) ασυγχώρητο!

Advertisements

 

Για αυτό και εμείς σας έχουμε 30 εντελώς διαφορετικές ιδέες για να δημιουργήσετε όμορφες γωνιές στο δωμάτιό σας με χαμηλό budget.

Όλα τα υπνοδωμάτια που διαλέξαμε για εσάς έχουν κάτι το ιδιαίτερο και θα σας δώσουν έμπνευση για να διακοσμήσετε και εσείς το δικό σας.

 

Ένας στενός ξύλινος πάγκος και ένας στρογγυλός καθρέφτης είναι όλα όσα χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτή την όμορφη γωνιά.

 

 

Άλλη μια ωραία ιδέα αποθήκευσης. Σε αυτή την επιφάνεια μπορείτε να προσθέσετε όσα ραφάκια θέλετε.

 

 

Advertisements
Το λευκό συνδυάζεται υπέροχα με ανοιχτόχρωμο ξύλο!

 

 

Μερικές μεταλλικές ράγες και μερικές ξύλινες (βαμμένες λευκές) επιφάνειες δημιουργούν σειρές αποθήκευσης χωρίς κόπο και χωρίς τη δαπάνη πολλών χρημάτων.

 

 

Τα παλιά συρτάρια από μια συρταριέρα που είχατε, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ως αποθηκευτικοί χώροι για κάτω από το κρεβάτι. Απλά προσθέστε τους ροδάκια και είναι έτοιμα.

 

Θέλετε ένα παιχνιδιάρικο κεφαλάρι; Δείτε τι μπορείτε να δημιουργήσετε με ένα ξύλινο πλαίσιο και πολύχρωμα σχοινιά.

 

 

Τα ψάθινα κουτιά αποθήκευσης δίνουν στιλ σε κάθε χώρο.

 

Advertisements

 

Ένα πολύ κοντό τραπέζι με συρτάρια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χώρος αποθήκευσης για κάτω από το κρεβάτι.

 

 

Εκμεταλλευτείτε κάθε γωνία του δωματίου σας για να δημιουργήσετε ακόμα μεγαλύτερους χώρους αποθήκευσης.

 

Ένα έπιπλο που μπορεί να μπει μπροστά στο κρεβάτι και να λειτουργήσει ως προέκταση αυτού είναι επίσης μια καλή ιδέα. Βάλτε εκεί τα βιβλία σας ή ό,τι άλλο θέλετε.

 

 

Παρατηρήστε και εσείς το σπίτι σας. Ίσως βρείτε μέσα σε αυτό αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως αποθηκευτικοί χώροι.

 

 

Αυτά τα μεταλλικά καλάθια αποτελούν μια υπέροχη ιδέα οργάνωσης και αποθήκευσης.

 

 

Ένα ράφι που έχει στερεωμένα πάνω του μόνο 2-3 κάδρα είναι μια καλή λύση για να δώσετε στιλ στον χώρο σας.

 

Έξι καδράκια στο ίδιο μέγεθος αλλά με διαφορετικά πόστερ είναι επίσης μια όμορφη ιδέα διακόσμησης!

 

 

Αν το δωμάτιό σας δεν έχει πολύ μεγάλες ντουλάπες μπορείτε να προσθέσετε στο ταβάνι δύο κομμάτια δέρματος μέσα από τα οποία θα περάσει μια ξύλινη βέργα. Κρεμάστε πάνω μερικές κρεμάστρες και τοποθετήστε και εκεί μερικά ρούχα σας.

 

 

Επισκεφτείτε ένα κατάστημα επίπλων και αγοράστε ένα τρόλεϊ σαν αυτό της εικόνας. Θα σας διευκολύνει πολύ σε κάθε σημείο του σπιτιού καθώς αυτά τα επιπλάκια έχουν ροδάκια και είναι εύχρηστα αλλά και πολύ λειτουργικά.

 

 

Αν υπάρχει ράφι πάνω από το κρεβάτι σας μπορείτε να τοποθετήσετε φωτισμό ακριβώς στην κάτω μεριά του ραφιού ώστε να τον χρησιμοποιήστε όταν θέλετε να διαβάσετε πριν κοιμηθείτε ή όταν χρειάζεστε φως στο κρεβάτι σας.

 

 

Τα γωνιακά έπιπλα σε μικρά δωμάτια είναι μια καλή ιδέα!

 

 

Αυτό το όμορφο κεφαλάρι δίνει στιλ και άποψη σε αυτό το υπνοδωμάτιο.

 

 

Τα λαμπάκια είναι μια υπέροχη ιδέα για ρομαντικό φωτισμό και όμορφη ατμόσφαιρα. Μας αρέσουν ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούνται σε δωμάτια όπου κυριαρχεί το λευκό.

 

 

Advertisements
Οι μικροί χώροι καλό είναι να εκμεταλλεύονται και σε ύψος. Μην φοβάστε, λοιπόν, να διακοσμήσετε και σε ύψος τον τοίχο σας αλλά μην «κολλάτε» σε λεπτομέρειες τύπου «πρέπει να διακοσμήσω όλα τα ράφια μιας ραφιέρας με τον ίδιο τρόπο.

 

 

Μια πολυγωνική ραφιέρα σαν και αυτή είναι μια καλή επιλογή για να δώσετε εύκολα στιλ στον χώρο σας.

 

 

Μια σκάλα (μικρή ή μεγάλη) πάντα δίνει στιλ σε έναν χώρο αν χρησιμοποιηθεί σωστά μέσα στη διακόσμηση του σπιτιού.

 

 

Δείτε τι όμορφη ιδέα! Βάλτε δύο μικρές ξύλινες επιφάνειες στον τοίχο, κάθετα μεταξύ τους, και δημιουργήστε μια τρύπα στη μια άκρη για να περάσετε μια λάμπα. Το αποτέλεσμα είναι μίνιμαλ και πολύ όμορφο.

 

 

Advertisements
Αντί να βάλετε στον τοίχο σας ένα απλό, βαρετό ράφι, πάρτε μια ξύλινη πλάκα (θα βρείτε σε ξυλουργείο), βάψτε την, κάντε δύο τρύπες σε κάθε πλευρά και περάστε από εκεί χοντρό σχοινί. Βάλτε δύο καρφάκια στον τοίχο και δέστε πάνω τους τις άκρες των σχοινιών.

 

 

Ένα ράφι κρεμασμένο από το ταβάνι είναι μια όμορφη λύση.

 

 

Σε οποιοδήποτε μεγάλο επιπλάδικο και αν πάτε, θα βρείτε ξύλινα κουτιά που λειτουργούν και ως αποθηκευτικοί χώροι. Βάλτε τόσα όσα χρειάζεστε για να αποθηκεύσετε τα πράγματά σας. Όσο οι ανάγκες σας μεγαλώνουν μπορείτε να προσθέτετε και άλλα κουτιά.

 

 

Πάρτε μαύρη αυτοκόλλητη ταινία, κόψτε κυκλάκια και κολλήστε τα στον τοίχο σε διάφορα σημεία. Αν το αποτέλεσμα σας αρέσει μπορείτε μετά να κάνετε τις βούλες με κανονική μπογιά.

 

 

Advertisements
Χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ξύλινη επιφάνεια την οποία θα επενδύσετε με λινό ύφασμα μπορείτε να φτιάξετε ένα όμορφο και εναλλακτικό κεφαλάρι.

 

 

Δείτε πόσο έξυπνα έχει στηθεί σε αυτό το σημείο του δωματίου αυτή η γωνιά καλλωπισμού. Δεν χρειάζονται πολλά για να το κάνετε και εσείς. Μια μικρή συρταριέρα, ένα ραφάκι και ένας καθρέφτης με καλό φωτισμό. Κάτω από το συρτάρι έχουν τοποθετηθεί γατζάκια για ακόμα καλύτερη οργάνωση και αποθήκευση ενώ στον τοίχο, στο πλάι, έχει στερεωθεί μια μικρή καρέκλα.

 

Πηγή

 

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα