Έχουν επανέλθει στη μόδα αδιαμφισβήτητα. Και σίγουρα μου αρέσουν πολύ περισσότερο από τις ugg μπότες που πλέον τις φορά η Κουτσή Μαρία, ο Παπουτσωμένος γάτος και η Σταχτοπούτα αντί για το γοβάκι που ποτέ δεν της έφερε ο πρίγκιπας πίσω.

Δεν είναι, όμως, μια τάση για όλους.

Γιατί αυτές οι μπότες έχουν πολλές ιδιαιτερότητες και αν δεν τους δώσεις την προσοχή που τους πρέπει, μπορεί να σε αδειάσουν κανονικότατα και με τον νόμο.

Πριν, λοιπόν, τρέξεις να αγοράσεις ένα νέο ζευγάρι ψηλές μπότες ή πριν ξεθάψεις από την ντουλάπα σου εκείνες που φόραγες δύο δεκαετίες πίσω, διάβασε μια γρήγορα πέντε- έξι πράγματα που πρέπει να προσέξεις.

over_the_knee_boots

1. Οι πολύ ψηλές μπότες θέλουν και ανάλογο πόδι. Δεν λέω να είσαι δύο μέτρα, αλλά ούτε και ενάμιση. Και, φυσικά, μιλάω για εκείνες που περνάνε το γόνατο μερικά, μόλις, εκατοστά. Γιατί τις άλλες, που φέρνουν σε κολάν και φτάνουν ψηλά εκεί στον μηρό, μην τις σκέφτεσαι καν. Εκτός αν είσαι ένα από τα μοντέλα των Balmain, Pucci ή Barbara Bui στων οποίων τα catwalk είδαμε τα πόδια/ μπότες/ κατάρτια που μας έφεραν δάκρυα στα μάτια.