Οι τάσεις της μόδας που θα μας απασχολήσουν φέτος το Φθινόπωρο είναι πολλές. Μια από αυτές που θα πρωταγωνιστήσουν είναι οι φούστες.

Advertisements

 

Υπάρχει μια μακροχρόνια θεωρία στη μόδα, που θέλει το μήκος της φούστας να είναι ενδεικτικό της οικονομικής κατάστασης που χαρακτηρίζει μια εποχή.

Με βάση τo περίφημο “Hemline Index” ή “Skirt Length theory”, τα κοντά μήκη υποδεικνύουν οικονομική ευημερία, ενώ τα μακριά μήκη μεταφράζονται ως μια πτώση στις αγορές. Η θεωρία αυτή, που βασίζεται σε συγκεκριμένα παραδείγματα που φτάνουν πίσω στη παγκόσμια οικονομική ύφεση του 1929 και τον τρόπο που οι καταναλωτές έδειχναν προτίμηση σε …μήκος φούστας ανάλογα με το πόσο γεμάτοι ήταν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί, φαίνεται να επιβεβαιώνεται και μέσα από την τάση στις φούστες για τη σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2021-22, η οποία διαδέχεται μία χρονιά που διακρίνεται από οικονομική αβεβαιότητα. Πρωταγωνίστριες, λοιπόν, της χρονιάς είναι οι μίντι φούστες.

 

 

Μίντι φούστες 

Τα lookbooks και οι παρουσιάσεις της σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2021-22 έχουν κάνει σαφή την προτίμηση των σχεδιαστών στις φούστες που το μήκος του σταματά ανάμεσα στο γόνατο και τον αστράγαλο.

Advertisements

Οι πλισέ μίντι φούστες, όπως και οι A-line και ρευστές, αέρινες γραμμές, είναι αυτές που έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα και θα βρείτε περισσότερες από μία προτάσεις στις συλλογές των Dior, Erdem, Max Mara, Thebe Magugu, Loro Piana, 3.1 Phillip Lim, Celine, Alexander McQueen κ.ά. Στις προτάσεις των οίκων Gucci, Fendi και Tory Burch συναντάμε μίντι φούστες σε pencil εκδοχή, ενώ ο οίκος Louis Vuitton πρωτοτυπεί με τη balloon σιλουέτα που τούς χαρίσει για τη σεζόν.

 

Γιατί μίντι; 

Οι μίντι φούστες φημίζονται για την κομψότητά τους, καθώς διαθέτουν και το πλεονέκτημα να κολακεύουν τους περισσότερους γυναικείους σωματότυπους και να εξυπηρετούν πολλά στιλ. Δεν κινδυνεύουν να δείξουν άχαρα τολμηρές, όπως οι μίνι, ή να συμπαρασύρουν με το μήκος τους σε μία αδέξια εμφάνιση γυναίκες που δεν μπορούν να υποστηρίξουν σωστά το είδος, αντιθέτως αποτελούν μια περισσότερο ασφαλή επιλογή, που φέτος η μόδα φροντίζει να της δώσει μία βασική θέση στη φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα. 

 

Runway looks

Celine

 

Fendi

 

Alexander McQueen

 

Advertisements
Louis Vuitton

 

Max Mara

 

Dior

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

Advertisements
Advertisements