Μην χασετε

Αυτά είναι τα 4 πιο σπάταλα και τα 2 πιο τσιγκούνικα ζώδια

Το πώς διαχειρίζεται ο καθένας τα χρήματά του είναι εντελώς… προσωπική υπόθεση. Θα δεις ανθρώπους γύρω σου να είναι large, να κερνάνε, να αγοράζουν ό,τι τους αρέσει, να περνούν καλά και να χαίρονται.

 

Θα δεις και άλλους να μετράνε μέχρι και το ευρώ και να σκέφτονται αν ένας καφές απ’ έξω θα τους βγάλει εκτός προϋπολογισμού ή όχι. Οι άνθρωποι αυτοί προτιμούν να αποταμιεύουν, παρά να ξοδεύουν. Πάμε να δούμε λίγο πιο κάτω ποιοι είναι οι σφιχτοχέρηδες και ποιοι οι… ανοιχτοχέρηδες.

 

Advertisements

ΤΑ ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΚΑ ΖΩΔΙΑ

ΤΑΥΡΟΣ

Παρότι ο Ταύρος είναι παιδί της Αφροδίτης, συμπεριφέρεται λες και αυτός ο πλανήτης δεν έχει καμία επιρροή πάνω του. Ναι, του αρέσουν τα όμορφα πράγματα, όμως δεν θα ξοδέψει λεφτά για να τα αγοράσει. Αν μπορούσαν να είναι όλα δωρεάν ή… δώρα από άλλους, θα ήταν πάρα πολύ ικανοποιημένος. Δεν δίνει στον εαυτό του χαρές, προτιμά να ψωνίζει στις εκπτώσεις και στις μεγάλες προσφορές και προσπαθεί να κόψει και να περιορίσει έξοδα από παντού! Θέλει να αποταμιεύει για να νιώθει ασφαλής. Δεν τον νοιάζει η καλοπέραση και η πολυτέλεια. Θέλει να έχει, απλά και μόνο για να νιώθει σιγουριά. Θα αγοράσει για παράδειγμα σπίτι για να έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του, όμως δεν θα δώσει χρήματα για να το διακοσμήσει με κάτι ακριβό. Θα προτιμήσει φτηνές λύσεις.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Παρθένος είναι άνθρωπος του προγράμματος. Τα βάζει όλα κάτω με χαρτί και με μολύβι. Ανάλογα με το πόσα χρήματα παίρνει κάθε μήνα, κάνει τις σχετικές λίστες με τα έξοδα και το πόσα μπορεί να βάλει στην άκρη. Δεν ξοδεύει χρήματα, γιατί θέλει να έχει πάντα την καβάντζα της για ώρα ανάγκης. Είναι πρακτικό μυαλό. Δεν παρασύρεται. Χρειάζεται κάτι; Θα το πάρει, μόνο αν της είναι απόλυτα απαραίτητο. Περιττές αγορές δεν επιτρέπονται. Φυσικά το γεγονός ότι είναι ένα ζώδιο με… «σφιχτό» χέρι, σημαίνει ότι στερείται διάφορες απολαύσεις, οι οποίες μπορεί να μην απαραίτητες μεν, θα της έδιναν όμως χαρά δε…

 

 

Advertisements

ΤΑ ΣΠΑΤΑΛΑ ΖΩΔΙΑ

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός είναι από τα άτομα που είτε πρόκειται για χαρτζιλίκι είτε για μισθό, με το που πιάνει χρήματα στα χέρια του, θα τα ξοδέψει σε ρούχα, εξόδους και ξενύχτια και το πολύ σε μια βδομάδα (αν μιλάμε για μισθό) θα είναι άφραγκος. Μόλις σκάσει κάποιο έκτακτο έξοδο, θα τσαντιστεί, θα ορκιστεί να μην το ξανακάνει, όμως τον επόμενο μήνα πάλι θα είναι συνεπής στη σπατάλη του. Γενικά είναι large άνθρωπος και ο παρορμητισμός του τον κάνει να ξοδεύει χωρίς να σκέφτεται αν όντως τα χρειάζεται όλα αυτά ή όχι.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίδυμος είναι άλλη μια περίπτωση τρύπιων χεριών, όπου τις πρώτες μέρες του μήνα είναι στο «δώσε». Για οικονομική διαχείριση, ούτε λόγος! Δεν το έχει με τίποτα το να βάζει τα έξοδα σε σειρά προτεραιότητας, να μειώσει τις εξόδους και να σούρτα-φέρτα, οπότε σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξαναείναι στη γύρα, αυτή τη φορά για δανεικά. Ευτυχώς έχει πολλούς φίλους και γνωστούς που είναι πρόθυμοι να τον διευκολύνουν και να τον κεράσουν!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης δεν έχει αντιστάσεις και περιορισμούς. Τα χρήματα είναι όντως… ρευστά και του γλιστρούν από τα χέρια. Μόλις τα πάρει, θα φροντίσει να ξοδέψει τα περισσότερα, αφού σε όλα θέλει να είναι μέσα, ξενύχτια, εξόδους, ταξίδια και δε θα κάτσει να απασχολήσει το κεφαλάκι του, σκεφτόμενος το τέλος του μήνα και αν θα έχει ή δε θα έχει. Η διαφορά είναι όμως ότι μία που θα ξεμείνει και μία που θα του ξανάρθουν.

ΛΕΩΝ

Ο βασιλιάς τα σκορπάει σαν να είναι μαρουλόφυλλα κυρίως για τη διασκέδασή του. Για φαγητό σε ένα in εστιατόριο, να πάει στο αγαπημένο του μπαρ ή κλαμπ, σε ρούχα, παπούτσια και γενικά σε ό,τι του κάνει κέφι. Η διαφορά με τους άλλους είναι ότι δεν ξεμένει από λεφτά ή τουλάχιστον θα ξεμείνει δύσκολα, αφού δε θέλει να περνάει μίζερα και να στερείται μέχρι να ξαναπάρει χρήματα.

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα