Μην χασετε

Εμμηνόπαυση: 8 φυσικοί τρόποι για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα της

Η εμμηνόπαυση είναι η περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας σηματοδοτεί το τέλος της αναπαραγωγικής ζωής και συνοδεύεται από αρκετά δυσάρεστα συμπτώματα, όπως οι εξάψεις, η τριχόπτωση, το μούδιασμα στα άκρα και οι εναλλαγές της διάθεσης.

Advertisements

Σπιτικά γιατροσόφια και απλές εναλλακτικές θεραπείες, μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα.

 

Δείτε παρακάτω 8 φυσικούς τρόπους για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Φορέστε χαλαρά βαμβακερά ρούχα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του ύπνου και σε ημέρες με υψηλή θερμοκρασία. Αυτό θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των εξάψεων.

 

Διατηρήστε δροσερή την κρεβατοκάμαρά σας και μην χρησιμοποιείτε πολλά σκεπάσματα για να μειώσετε τις πιθανότητες νυχτερινής εφίδρωσης.

 

-Στην περίπτωση που ιδρώνετε πολύ κατά τη διάρκεια του ύπνου, τοποθετήστε ένα αδιάβροχο υπόστρωμα για να αποφύγετε τους λεκέδες.

 

Advertisements

Μειώστε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων και προσπαθήστε να χάσετε τα περιττά κιλά κάνοντας αερόβια άσκηση για 20-30 λεπτά την ημέρα. Η διατήρηση του φυσιολογικού βάρους και η συχνή άσκηση αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, βελτιώνει την ποιότητα ύπνου και συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας.

 

-Οι μεταβολές στα επίπεδα των ορμονών, ειδικά της κορτιζόλης, κατά την εμμηνόπαυση αυξάνουν το άγχος. Μιλήστε με την οικογένεια σας ή με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα για τις αλλαγές που σας συμβαίνουν και μην νιώθετε άβολα. Είναι φυσιολογικό.

 

-Το ασβέστιο, η βιταμίνη D και το μαγνήσιο είναι από τα βασικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός ειδικά κατά την εμμηνόπαυση. Αυξήστε την πρόσληψη τροφών όπως είναι οι μπανάνες, οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο και το σπανάκι και αντιμετωπίστε την ανεπάρκεια.

 

-Ξεκινήστε yoga, διαλογισμό και τεχνικές χαλάρωσης και αναπνοής για να αντιμετωπίσετε το άγχος και τις συναισθηματικές αλλαγές που σας συμβαίνουν.

 

Advertisements

Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ, σταματήστε το κάπνισμα και αποφύγετε την παθητική έκθεση στον καπνό, κάτι που μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματά σας.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα