Μην χασετε

8 tips καθαριότητα που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη

Για κάποιες γυναίκες, το καθάρισμα είναι χαρά αλλά για πολλές άλλες, είναι πόνος. Αν ανήκεις στην τελευταία κατηγορία, το καταλαβαίνουμε – το συμμάζεμα είναι βαρετό αν δεν είσαι σε mood, και μπορεί μερικές φορές να αισθάνεσαι σαν χάνεις μερικές δημιουργικές ώρες από τη ζωή σου.

Advertisements

 

Μπορείς βέβαια να μην επιμείνεις στις παλιές τεχνικές, αυτές κυρίως που σου έμαθε η μητέρα σου καθώς το διαδίκτυο έχει ανακαλύψει πολλά έξυπνα κόλπα καθαρισμού που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη. Ας δούμε μερικά από αυτά..

 

1. Πλυντήριο πιάτων

Η μαγειρική σόδα, το αιθέριο έλαιο και το σαπούνι πιάτων κάνουν ένα τέλειο απορρυπαντικό για το πλυντήριο πιάτων σου.

2. Πανάκια καθαρισμού

Σου τελειώσαν τα πανάκια που μαζεύουν τη σκόνη από το πάτωμα; Χρησιμοποίησε χαρτί κουζίνας βουτηγμένο σε καθαριστικό δαπέδου.

3. Φούρνος μικροκυμάτων

Ζεσταίνοντας στο φούρνο μικροκυμάτων ένα μπολ με νερό και λεμόνια κομμένα σε φέτες, θα «μουλιάσει» τα φαγητά που έχουν κολλήσει μέσα στα τοιχώματά του και θα είναι πολύ πιο εύκολο να το καθαρίσεις.

 

4. Μαξιλάρια

Είναι σημαντικό να πλένεις τα μαξιλάρια μια φορά στο τόσο! Ανακατέψε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα με κανονικό απορρυπαντικό για να τα φρεσκάρεις και να λευκάνουν. Αν τα στεγνώσεις μέσα στο στεγνωτήριο βάλε ένα ζευγάρι μπάλες του τένις για να μείνουν αφράτα.

Advertisements

5. Ντους

Καθάρισε την ντουζιέρα σου από τα άλατα και τις ακαθαρσίες, με ξύδι. Ψέκασε και σκούπισε με ένα πανί.

6. Σιφόνι

Ρίξε μερικές ταμπλέτες Alka-Seltzer και ένα φλιτζάνι άσπρο ξίδι μέσα στο σωλήνα για να το ξεβουλώσεις και να το καθαρίσεις. Μετά συνέχισε με καυτό νερό.

 

7. Στόρια

Χρησιμοποίησε δύο πανιά μικροϊνών (ή κόψε ένα σε δύο κομμάτια) συν ένα σετ λαβίδων με μερικά λαστιχάκια, για να καθαρίσεις τη βρωμιά από τα στόρια σου.

8. Καφετιέρα

Πλύνε το δοχείο της καφετιέρας σου χρησιμοποιώντας 1/4 φλιτζάνι μαγειρική σόδα, η οποία θα αποτρέψει τη συσσώρευση βακτηρίων.

 

Πηγή

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα